FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Επιστρεφει τελικα στην F1 η Michelin;

Η Michelin εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 την επόμενη σεζόν, όπως αναφέρει το περιοδικό Autosport. Ο γαλλικός κατασκευαστής ελαστικών εγκατέλειψε την F1 στο τέλος του 2006 και τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την FIA για να κάνει την επανεμφάνισή της.
Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι η Michelin να μην αντικαταστήσει την Bridgestone ως ο επίσημος προμηθευτής του πρωταθλήματος, αλλά να εμπλακεί σε ανταγωνισμό με άλλες εταιρίες, όπως είναι η Hankook και η Kumho, που επίσης ενδιαφέρονται να αναμιχθούν στο σπορ.
Η αντικατάσταση της Bridgestone ως επίσημου προμηθευτή ελαστικών του Πρωταθλήματος της Formula 1 από μια άλλη εταιρία θα απαιτούσε την προκήρυξη διαγωνισμού από την πλευρά της FIA για την επιλογή του καταλληλότερου υποψηφίου. Ωστόσο, εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα η FIA να επιτρέψει την είσοδο στη Formula 1 σε οποιαδήποτε εταιρία κατασκευής ελαστικών έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί, φέρνοντας την επιστροφή της εποχής πολέμου ελαστικών.
Συνεπώς, εφόσον η Michelin αποφασίσει να επιστρέψει στη Formula 1, ενδέχεται να αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως η Kumho και η Hankook, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθουν στο σπορ, ενώ κάποιοι πιο αισιόδοξοι ευελπιστούν ότι εφόσον αλλάξουν οι κανονισμοί, επιτρέποντας έναν πόλεμο ελαστικών, μπορεί να αναζωπυρωθεί και το ενδιαφέρον της Bridgestone να παραμείνει στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια