FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο Button ταχυτερος στην αυλαια της Jerez

Οι δοκιμές των ομάδων της Formula 1 ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους στη Jerez το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου. Ήταν η μοναδική μέρα που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σε στεγνή πίστα κι έτσι οι χρόνοι βελτιώθηκαν αισθητά. Βέβαια, συνηθίζεται κάθε τελευταία μέρα δοκιμών οι χρόνοι να κατεβαίνουν. Ο Jenson Button έφερε τη McLaren στην πρώτη θέση σημειώνοντας έναν εκπληκτικό χρόνο. Σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:18:871 και ήταν ο μοναδικός που έσπασε το φράγμα του 1:19. Αυτός ο χρόνος ήταν ο ταχύτερος και των 8 συνολικά ημερών δοκιμών στη Jerez για φέτος. Ο Button ξεκίνησε τις δοκιμές του κάνοντας σκέλη λίγων γύρων και ήταν τότε που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του. Το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό διάλλειμα δηλαδή, έκανε σκέλη πολλών συνεχόμενων γύρων. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Robert Kubica που ακολούθησε με τη Renault στη 2η θέση.

Αυτή ήταν ίσως η καλύτερη μέρα για τον Kubica αφού συμπλήρωσε πολλούς γύρους, δεν αντιμετώπισε προβλήματα και έκανε και τον 2ο ταχύτερο χρόνο. Ο Kamui Kobayashi ήταν 3ος με τη Sauber και δούλεψε ανάποδα σε σχέση με τους δύο πρώτους. Ξεκίνησε τη μέρα κάνοντας πολλούς συνεχόμενους γύρους και το απόγευμα κυνήγησε τους χρόνους σημειώνοντας την 3η καλύτερη επίδοση. Πάρα πολύ καλός ήταν ο Liuzzi με τη Force India που ήταν 4ος και ο τελευταίος που κινήθηκε κάτω από το 1:20. Ο Nico Rosberg βελτίωσε την επίδοση του το απόγευμα και ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην 5η θέση αφήνοντας στην 6η τον Alonso. Ακολούθησε στην 7η θέση ο Alguersuar και στην 8η οι Mark Webber που έχασε πολύ χρόνο από μηχανική βλάβη της Red Bull. Οι μηχανικοί του αναγκάστηκαν να αλλάξουν κινητήρα κι έτσι ο Webber συμπλήρωσε 87 γύρους με τους περισσότερους πιλότους να ξεπερνούν τους 130. Ο Nico Hulkenberg έκανε αποκλειστικά σκέλη πολλών συνεχόμενων γύρων με τη Williams και περιορίστηκε στην 9η θέση.
Οι νέες ομάδες είχαν τη μεταξύ τους μάχη. Ταχύτερη φάνηκε η Virgin στα χέρια του Timo Glock αλλά η Lotus ήταν πιο αξιόπιστη. O Jarno Trulli μπήκε για πρώτη φορά στο cockpit της Lotus και συμπλήρωσε 141 γύρους, τους περισσότερους από όλους τους πιλότους, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια