FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Η πίστα του 20ου Grand Prix της Formula 1, βρίσκεται στην έρημο


 Δύο εβδομάδες μετά από την πόλη του Μεξικού και μία εβδομάδα μετά από το Σάο Πάολο, το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται στο Κατάρ για τον 20ο αγώνα της σεζόν. Το Losail International Circuit θα υποδεχθεί τις ομάδες και τους οδηγούς σε μία πίστα που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την ώρα που η χώρα να έχει ήδη υπογράψει δεκαετές συμβόλαιο που θα έχει ωστόσο ισχύ από το 2023.

Δεν θα δούμε αγώνα το 2022 εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η κυβέρνηση του Κατάρ σχεδιάζει την κατασκευή νέου σιρκουί, σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Δεν είναι, πάντως, δεδομένο ότι θα υπάρξει νέα πίστα, καθώς ο φετινός αγώνας θα λειτουργήσει ως ένα test event τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για τη συγκεκριμένη διαδρομή που αν αφήσει θετικές εντυπώσεις, δεν αποκλείεται να παραμείνει στο καλεντάρι.

Το Losail International Circuit δημιουργήθηκε το 2004, έχει μία κεντρική εξέδρα 8.000 θεατών, ωστόσο θα προστεθούν άλλες δύο μικρότερες στις στροφές 9 και 10. Η πίστα έχει φιλοξενήσει αγώνες του MotoGP και διάφορα events μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, έχει μήκος 5.380 μέτρων και μία τεράστια ευθεία που ξεπερνάει το χιλιόμετρο (1068 μέτρα). Βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση της ερήμου, με αποτέλεσμα η σκόνη να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μηχανικούς και οδηγούς, ενώ ο μοναδικός οδηγός από τους εν ενεργεία της Formula 1 που έχει τρέξει σε αυτή τη διαδρομή, είναι ο Σέρτζιο Πέρεζ στο GP2 Asia το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια