FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Υπό εξέταση ο Φερστάπεν, κινδυνεύει να χάσει τη 2η θέση

 


Ο Μαξ Φερστάπεν κινδυνεύει με ποινή μετά τις κατατακτήριες του GP Κατάρ, καθώς πέρασε διπλές κίτρινες σημαίες δίχως να αφήσει το γκάζι.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Κατάρ ήταν δραματικά. Ο Λιούις Χάμιλτον έσπασε τα χρονόμετρα για να πάρει την 102η pole της καριέρας του, όμως πίσω του ο Πιέρ Γκασλί σταμάτησε στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.

Ο Γάλλος πάτησε άτσαλα στο κερμπ στην έξοδο της στροφής 15 και έσπασε την εμπρός αεροτομή του, με τα θραύσματα να πληγώνουν και το εμπρός δεξί ελαστικό του. Καθώς δεν πρόλαβε να μπει στα pit, ο Γκασλί σταμάτησε στη μεγάλη ευθεία, με τις κίτρινες σημαίες να εμφανίζονται για λίγα δευτερόλεπτα μόνο.

Τη στιγμή όμως που ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωνε το γύρο του, βοηθός πίστας κυμάτιζε διπλή κίτρινη σημαία στα αριστερά της πίστας. Οι αγωνοδίκες εντόπισαν το περιστατικό και ο Ολλανδός θα λογοδοτήσει αύριο Κυριακή στις 12:00 ώρα Ελλάδος.

Ανάλογες παραβάσεις στο παρελθόν έχουν επιφέρει ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα, με τον Φερστάπεν να κινδυνεύει πλέον να χάσει τη 2η θέση που πήρε στις κατατακτήριες.

Δείτε το βίντεο με το onboard πλάνο του Φερστάπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια