FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν έχει άγχος για το πρωτάθλημα της Formula 1

 


Ο Μαξ Φερστάπεν δεν έχει άγχος. Δεν βάζει τον εαυτό στο ρόλο του Σέννα ή του Προστ, όπως θέλησε να τον εντάξει ο Τότο Γουόλφ (Wolff). Ο Μαξ θεωρεί πως η μάχη για το πρωτάθλημα της Formula 1 με τον Λιούις Χάμιλτον, θα είναι βατή γι’ αυτόν με την Red Bull.

Ο Τότο Γουόλφ, έκανε μια δήλωσε για τη μάχη του Χάμιλτον και του Φερστάπεν. Παρομοίασε τη μάχη τους με τη μάχη του μύθου Άιρτον Σέννα και του Άλλεν Πρόστ. Ο Φερστάπεν δεν συμφωνεί, θεωρεί τον εαυτό του πιθανό πρωταθλητή. Δεν έχει άγχος και δεν θεωρεί πως υπάρχουν συμπτώσεις.

Απομένουν πέντε αγώνες για το τέλος του πρωταθληματος. Ο Φερστάπεν είναι 12 βαθμούς μπροστά του Χάμιλτον. Έχει την αυτοπεποίθηση και την ψυχραιμία να κερδίσει.  Το Σαββατοκύριακο η Πόλη του Μέξικο φιλοξενεί την Formula 1. Ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα από τις ελεύθερες δοκιμές ή τα Q.

Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν

Ο Μαξ δήλωσε «Μου αρέσει αυτό που κάνω, ξέρεις; Έτσι μειώνει την πίεση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε αγώνα πρωταθλήματος, ναι η πρώτη φορά στη F1, αλλά όχι στη ζωή μου, οπότε αυτό δεν αλλάζει πραγματικά γιατί πρέπει να κερδίσεις, και αυτό έκανα στη το παρελθόν επίσης, οπότε πρέπει να προσπαθήσω να κάνω το ίδιο εδώ».

Πρόσθεσε «Όπως έχω πει ήδη για προηγούμενους αγώνες: όταν το μονοθέσιο είναι ικανό να κερδίσει, θα κερδίσω. Αν το αυτοκίνητο δεν είναι ικανό να κερδίσει, δεν θα κερδίσω».

Ο Τότο (Toto Wolff), ο επικεφαλής της Mercedes είχε δηλώσει στην εφημερίδα Daily Mail πώς θα μπορούσαν να συμβούν ανάλογα περιστατικά όπως στη μάχη Senna – Prost.  Ο Μαξ όμως δεν το βλέπει έτσι. Σε συνέχεια των δηλώσεών του είπε «Δεν σκέφτομαι πραγματικά τους προηγούμενους ιστορικούς αγώνες μεταξύ δύο οδηγών, τι έχουν κάνει – αυτό είναι παρελθόν. Απλώς επικεντρώνομαι σε αυτό που πρέπει να κάνω στην πίστα και αυτό είναι να προσπαθήσω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.  Έτσι στο τέλος της ημέρας θα κερδίσεις το πρωτάθλημα: πρέπει να προσπαθήσεις και να πάρεις τους περισσότερους διαθέσιμους πόντους εκεί έξω και φυσικά προσπαθήστε να νικήσετε τον αντίπαλό σας».

Το Σαββατοκύριακο ο Μαξ επιστρέφει στο Μεξικό και στην πίστα του Autodromo Hermanos Rodriguez. Έχει κερδίσει τους δύο από τρεις αγώνες τα 3 τελευταία χρόνια. Είχε την pole position, εκτός του 2019, όπου λόγω μίας ποινής κατάταξης τον άφησε στις πιο πίσω θέσεις.

Κλείνοντας δήλωσε «Έχω ξαναπεί, όλα έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες. Μπορείς να δείχνεις ωραία στο χαρτί, αλλά πρέπει ακόμα να καρφώσεις το set-up σου και όλους τους συνδυασμούς γύρω από αυτό. Μπορεί να φαίνεται καλό για εμάς, αλλά πρέπει να είμαστε ξανά σε αυτό από το FP1 και μετά και να βεβαιωθούμε ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση με το μονοθέσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια