FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ελληνικός φωτισμός ασφαλείας στην πίστα της F1 στη Τζέντα

 




Eλληνικός φωτισμός ασφαλείας, που έχει σχεδιαστεί και παραχθεί στο Αιγίνιο Πιερίας, θα χρησιμοποιηθεί σε εγκαταστάσεις της ολοκαίνουργιας πίστας της «Formula 1» στην παραθαλάσσια Τζέντα, όπου θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου το πρώτο «Grand Prix» της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για εκατοντάδες φώτα ασφαλείας και εξόδων κινδύνου της βορειοελλαδικής εταιρείας «Olympia Electronics», που θα καταφθάσουν αεροπορικώς στη Σαουδική Αραβία, όπου και θα τοποθετηθούν σε υποστηρικτικά κτήρια, υποδομές διοίκησης και εξωτερικούς χώρους της «Jeddah Corniche Circuit», η οποία εκτιμάται πως έχει την ταχύτερη χάραξη σε πίστα πόλης στην ιστορία του αθλήματος! 

Το έργο στη Τζέντα, στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, δεν είναι το μόνο που έχει αναλάβει στις χώρες του Κόλπου η βορειοελλαδική εταιρεία. Έχει εγκαταστήσει προϊόντα της σε τέσσερα περίπτερα της Παγκόσμιας Εκθεσης EXPO του Ντουμπάι (των χωρών Κίνα, Ινδονησία, Φινλανδία και Ολλανδία), ενώ προσεγγίζει με ενδιαφέρον και την αγορά του Κατάρ, όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες ζητήσεις αντίστοιχων προϊόντων για ξενοδοχεία, αθλητικούς χώρους και γήπεδα.

Η παράδοση των πρώτων προϊόντων για την πίστα της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία, όπου αντιπρόσωπός μας είναι ο "Αl Amoudi", έγινε ήδη και οι άλλες δύο θα ακολουθήσουν τον Νοέμβριο. Oι παραδόσεις γίνονται με πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα, αλλά ως εταιρεία διαθέτουμε πάρα πολλούς κωδικούς προϊόντων, περίπου 1800, γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε παραδόσεις πολύ ταχύτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Στρατηγικά είμαστε έτσι δομημένοι, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στη συντριπτική πλειονότητα των ζητήσεων» εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο CEO της εταιρείας, Δημήτρης Λακασάς, υπογραμμίζοντας ότι η Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) όλων των προϊόντων γίνεται στην Ελλάδα. Στο δε Ντουμπάι, όπου η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται με τον όμιλο «Al Curg», όπως και γενικά στα Εμιράτα, τοποθετήθηκε ειδικός «έξυπνος» φωτισμός ασφαλείας, με καθένα από τα 800 σώματα να «στέλνουν» πληροφορίες σε έναν κεντρικό πίνακα, π.χ., για την κατάσταση της μπαταρίας και των λαμπτήρων LED, ώστε να διασφαλίζεται η αδιάκοπη λειτουργία τους.

Η βορειοελλαδική εταιρεία έχει παρουσία στην περιοχή του Κόλπου τα τελευταία περίπου 15 χρόνια, συμμετέχοντας εδώ και δεκαετίες στη διεθνή έκθεση «Intersec», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. «Θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την παρουσία μας εκεί» λέει ο κ.Λακασάς που προσθέτει ότι η «Οlympia» έχει γεωγραφικά τρεις στοχεύσεις: πρώτον, τις αγορές της Σκανδιναβίας (ήδη, σημειώνει, ένα στα πέντε φωτιστικά ασφαλείας στη Νορβηγία και ένα στα τεσσεράμισι στη Σουηδία, είναι ελληνικά), δεύτερον, την Κεντρική Ευρώπη και ιδίως τη Γερμανία και τις χώρες της Benelux και, τρίτον, τις αγορές του Κόλπου. 

Όπως γνωστοποιεί ο κ.Λακασάς, η «Olympia Electronics» αγόρασε χώρο 150 τετραγωνικών στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (κτήριο Μεντεκίδη), ο οποίος θα είναι έτοιμος τον Νοέμβριο και θα στεγάσει βραχίονα του R&D της εταιρείας και συγκεκριμένα περίπου 15 προγραμματιστές και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αντίστοιχα, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας, εμβαδού 600 τετραγωνικών, στην Κάντζα στην Αττική, ένας όροφος -200 τετραγωνικά- προβλέπεται να στεγάσει το 2022 τον βραχίονα έρευνας κι ανάπτυξής της στη Νότια Ελλάδα._

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια