FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Εγκατέλειψε την ύποπτη αεροτομή η Mercedes και τελικά τι συνέβη;


 Ενώ προσεγγίζοντας την ώρα διεξαγωγής του Γκραν Πρι του Κατάρ η Red Bull ετοιμαζόταν να καταγγείλει τη Mercedes για παρανομία στην πίσω αεροτομή του μονοθεσίου της, τελικά δεν άνοιξε ρουθούνι στο Losail.

Η FIA ανακοίνωσε νωρίτερα πως θα κάνει νέους, πιο αυστηρούς ελέγχους και τελικά, ακούσαμε πολλά αλλά τίποτα για τις πίσω αεροτομές σε αυτόν τον αγώνα. Φαίνεται όμως πως υπάρχει εξήγηση.

Η μία εκδοχή είναι πως δεν υπήρχε τίποτα για να εξεταστεί, τίποτα επιλήψιμο, τίποτα που να μπορεί να φέρει έρευνα και ποινή. Η άλλη είναι πως υπήρχε στους προηγούμενους αγώνες αλλά δεν υπάρχει πια.Αυτό υποστηρίζει ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, ο Αυστριακός Helmut Marko. Δηλαδή πως οι Γερμανοί άλλαξαν τροπάριο υπό την απειλή ποινής.

«Η ταχύτητα της Mercedes μειώθηκε κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στο Κατάρ κι αυτό έγινε γιατί χρησιμοποίησαν πίσω αεροτομή πλέον δεν λύγιζε. Έτσι η τελική τους ταχύτητα ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. Εκτιμώ πως δεν θα τη χρησιμοποιήσουν ξανά, καθώς η FIA έχει τα εργαλεία για να το ελέγξει. Δεν πιστεύω να πάρουν ξανά αυτό το ρίσκο», είπε ο Marko στο Sky Germany.

Πάντως αν ισχύει πως μειώθηκε η ταχύτητα της Mercedes, είναι κάτι που δεν φάνηκε στην πίστα. Ο Lewis Hamilton ήταν το αφεντικό και μετά την 102η pole position, πήρε την 102η νίκη και πλησίασε τον Max Verstappen στους οκτώ βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια