FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

H Porsche έρχεται όλο και πιο κοντά στην Formula 1

 


Η μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς και στους κινητήρες από την σεζόν του 2026 δίνει το κίνητρο στην Porsche να μπει στο πρωτάθλημα της F1.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει στην Formula 1, καθώς και το 2017 είχε ξεκινήσει την εξέλιξη ενός κινητήρα για το 2021, αν και ποτέ δεν προχώρησε προς την υλοποίησή του. Ωστόσο, αυτή την φορά όλα δείχνουν πως η γερμανική φίρμα θα μπει στην F1 για να εκπροσωπήσει το VW Group.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των ομάδων και των οργανωτών για την τελική διαμόρφωση των νέων κανονισμών και σε αυτές μετέχει τόσο η Audi όσο και η Porsche.

Οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες θα μειώσει το κόστος αφού θα καταργηθεί το MGU-H και οι V6 θα παραμείνουν turbo με ένα απλούστερο υβριδικό σύστημα που θα είναι ισχυρότερο στα 350 kW.

Ένα ακόμα στοιχείο που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η μείωση του πλαφόν των εξόδων κάθε ομάδας, κάνοντας έτσι την “επένδυση” στην F1 ιδιαίτερα αποδοτική για εταιρίες όπως η Porsche σε επίπεδο διαφήμισης.

Φήμες υπάρχουν και γύρω από μια συνεργασία της Red Bull με την Porsche. Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη του 1983 μέχρι το 1987 η McLaren εφοδιαζόταν με κινητήρες Porsche υπό το λογότυπο TAG.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια