FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

RED BULL – Να βρει… φτερα και στη Μόντσα

Ο πρώτος από τους έξι «τελικούς» που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο φετινός μαραθώνιος της Formula 1 θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Μόντσα. Η Red Bull θέλει να ανακτήσει τα ηνία στο πρωτάθλημα των οδηγών και να αυξήσει τη διαφορά της στους κατασκευαστές, σε μια πίστα ιδιαίτερη και που ίσως δεν ταιριάζει απόλυτα στην RB6, αλλά τόσο ο Μαρκ Γουέμπερ, όσο και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό.
Για τον Αυστραλό, η ιταλική πρόκληση είναι μεγάλη και η Μόντσα είναι ένας αγώνας που πάντα απολαμβάνει: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν τη Μόντσα μοναδική και ιδιαίτερη, όπως οι παθιασμένοι τιφόζι που βοηθούν στη δημιουργία σπουδαίας ατμόσφαιρας. Αγαπώ τον τρόπο που ξεδιπλώνεται η πίστα, η οποία παραμένει στις κλασσικές της Formula 1».
Και ο Γουέμπερ συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε καλά στη Μόντσα. Ίσως έχουμε περισσότερο ανταγωνισμό, καθώς εκτός της Ferrari, της McLaren και της Renault και η Force India μπορεί να διεκδικήσει κορυφαίες θέσεις». Από την πλευρά του, ο Φέτελ θα βρεθεί σε μια πίστα όπου κατέκτησε την πρώτη pole position και την πρώτη νίκη της καριέρας του: «Έχω δύο σπουδαίες αναμνήσεις από τη Μόντσα, την πρώτη μου pole και την πρώτη μου νίκη, οπότε είναι ωραίο να επιστρέφω. Είναι ένα μοναδικό circuit με σπουδαία ιστορία και αξέχαστη ατμόσφαιρα από τους θεατές και από τα πιο απαιτητικά της σαιζόν».
Ο Γερμανός πιλότος κατέληξε λέγοντας: «Νομίζω ότι δεν θα είναι εύκολο για μας λόγω των μακριών ευθειών, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θα παλέψουμε ως το τέλος». Να θυμίσουμε ότι στη βαθμολογία προηγείται ο Λιούις Χάμιλτον με 182 πόντους, ακολουθεί ο Γουέμπερ με 179 και ο Φέτελ έχει 151. Στους κατασκευαστές η Red Bull έχει 330 βαθμούς έναντι 329 της McLaren...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια