FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ατυχος ο Massa απο ενα ελατηριο!

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari Φελίπε Μάσα που τραυματίστηκε το Σάββατο στις κατατακτήριες για το GP Ουγγαρίας υπέστη κάταγμα στο κρανίο, εγκεφαλική βλάβη και βαριά διάσειση, με αποτέλεσμα να περάσει τη νύχτα στην εντατική. Το ατύχημα του Μάσα είναι από τα πλέον περίεργα και ασυνήθιστα, με το Βραζιλιάνο πιλότο να διεκδικεί Οσκαρ ατυχίας.
Ο οδηγός της Ferrari βρισκόταν στο τέλος του Q2 κατά τη διάρκεια των δοκιμών όταν ένα ελατήριο βάρους 800 γραμμαρίων αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του προπορευόμενου Μπαρικέλο. Το εξάρτημα βρήκε τον Μάσα στο τζάμι του κράνους του το οποίο και έσπασε για να σταματήσει λίγο πιο πάνω από το μάτι του άτυχου πιλότου. Την ώρα της επαφής με το αντικείμενο το μονοθέσιο της Ferrari κινούνταν με 190 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα δεδομένα από την τηλεμετρία με αποτέλεσμα ο Μάσα να χάσει τις αισθήσεις του.
Από το βίντεο φαίνεται καθαρά πως η F60 είναι ακυβέρνητη με τον έμπειρο οδηγό να μην έχει επαφή με το περιβάλλον και να οδεύει προς τα προστατευτικά ελαστικά στην έξοδο της στροφής Νο4. Η ζωή του Μάσα σώθηκε από το σύστημα το οποίο «κλειδώνει» τον αυχένα των πιλότων με το μονοθέσιο. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε το συγκεκριμένο σύστημα και με δεδομένη την απώλεια αισθήσεων από το Βραζιλιάνο οι τεράστιες δυνάμεις που δημιουργήθηκαν κατά τη σύγκρουση θεωρείται δεδομένο πως θα σκότωναν τον πιλότο της Ferrari.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια