FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Webber για παντα στην F1...

Ενας Αυστραλός σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο γκραν πρι που έγινε χθες στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία. Ο λόγος, φυσικά, για τον Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος μάλιστα έγινε ο πρώτος Αυστραλός οδηγός, μετά τον Αλαν Τζόουνς, το 1981, που χαρίζει στη χώρα των καγκουρό μία νίκη σε αγώνα της Φόρμουλα 1.
Ο Μαρκ Γουέμπερ λούζεται με σαμπάνια, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Το γερμανικό γκραν πρι εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τη Red Bull, καθώς στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ ακολούθησε ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα, με Φεράρι.
Τέταρτος ήταν ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ, με Τογιότα, πέμπτος ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Τζένσον Μπάτον, και έκτος ο Βραζιλιάνος Ρούμπενς Μπαρικέλο με Μπρον GP, ενώ τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσαν ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο με Ρενό και ο Φινλανδός Χέικι Κοβαλάινεν με ΜακΛάρεν Μερτσέντες.
Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Βρετανός Τζένσον Μπάτον παραμένει στην πρώτη θέση με 64 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο ομόσταυλός του, Ρούμπενς Μπαρικέλο με 41, ενώ ακολουθούν οι δύο πιλότοι της Red Bull, Φέτελ και Γουέμπερ, με 39 και 35,5 βαθμούς αντίστοιχα.
Στην αντίστοιχη βαθμολογία των κατασκευαστών η Μπρον GP έχει 105 βαθμούς, αλλά η Red Bull μείωσε ακόμα περισσότερο την διαφορά, καθώς μετά το χθεσινό 1-2 έφτασε στους 74,5 βαθμούς. Στην τρίτη θέση είναι η Τογιότα με 34,5 βαθμούς, ενώ η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Φεράρι έχει μόλις 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια