FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Επενδυει σε νεα ταλεντα η Ferrari

Η Ferrari αποφάσισε να δημιουργήσει την «Ακαδημίας οδηγών Ferrari» όπου θα υποστηρίξει νέους ταλαντούχους οδηγούς με επικεφαλή τον Luca Baldisserri, πρώην υπεύθυνος στρατηγικής της Scuderia. Ο Ρόλος της ακαδημίας δεν θα σταματά στην αγωνιστική δραστηριότητα των νέων αλλά θα υποστηρίζει την προσωπική τους ζωή αλλά και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Χορηγός της ακαδημίας... θα είναι η ιταλική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (ACI-CSAI).
Ο πρώτος οδηγός που επιλέχτηκε είναι ο Jules Bianchi, πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3 ο οποίος έκανε δοκιμές με την F60 στην πίστα της Jerez.
Ο Stefano Domenicali, Διευθυντής της Ferrari δήλωσε:
«Αυτό το πρόγραμμα έχε ξεκάθαρο στόχο: να βοηθήσει νέους οδηγούς να εξελιχθούν σε τέτοιο βαθμό που κάποια στιγμή να είναι σε θέση να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της Ferrari στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μία διαφορετική προσέγγιση απ’ ότι στις υπόλοιπες ακαδημίες που θα αφορά κάθε τομέα της ζωής του οδηγού, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο έτοιμοι για τις πολύπλοκες απαιτήσεις του σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια