FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Χρυσο συμβολαιο για τον Schumi

Ο Michael Schumacher, που παραιτήθηκε από τη Ferrari και κρέμασε τα αγωνιστικά γάντια του στο τέλος της σεζόν του 2006 θα βρίσκεται στο grid του Μπαχρέιν, του πρώτου αγώνα για το 2010, αλλά όχι με την ιταλική ομάδα με την οποία έχει συνδέσει το όνομά του όσο κανείς άλλος οδηγός στη σύγχρονη ιστορία του σπορ. Θα οδηγεί για τη Mercedes, αποτελώντας μέλος μιας ομάδας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εθνική Γερμανίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, μια και ο δεύτερος οδηγός, ο 24χρονος Nico Rosberg, είναι μεν φινλανδικής καταγωγής, αλλά διαθέτει γερμανικό διαβατήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του Schumacher θα φτάνει τα €7.000.000 ετησίως.
Το σίριαλ της επιστροφής του Schumacher, που τον Ιανουάριο γίνεται 41, είχε ξεκινήσει μετά τον τραυματισμό του Felipe Massa στο περσινό ουγγρικό GP. Ο Γερμανός είχε αποδεχτεί την πρόταση της Ferrari να τον αντικαταστήσει για τους τελευταίους αγώνες του 2009 αλλά ένας παλαιότερος τραυματισμός στον ώμο του από πτώση σε αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος SuperBikes δεν του επέτρεψε να υλοποιήσει το όνειρο εκατομυρρίων tifosi. Έδειξε ωστόσο ότι το μικρόβιο των αγώνων είναι ακόμη ζωντανό μέσα του, παρότι η εκπρόσωπός του Sabine Kehm διαβεβαίωνε τον Τύπο ότι απολαμβάνει την «σύνταξή» του. Τώρα, τόσο η ίδια όσο και ο μάνατζέρ του Willi Weber δηλώνουν ότι ο Schumi είναι απόλυτα υγιής και σε εκπληκτική φόρμα για να οδηγεί ένα μονοθέσιο F1.
Η εξαγορά της πρωταθλήτριας Brawn GP από τη Mercedes ήταν η εξέλιξη που δρομολόγησε τη μεγάλη επιστροφή. Η γερμανική φίρμα ανέκαθεν ήθελε τον Schumi αλλά ποτέ δεν κατάφερε να τον βάλει σε ένα μονοθέσιο της McLaren. Κλειδί για την γενναία απόφαση του Schumacher είναι η παρουσία του Ross Brawn στο τιμόνι της ομάδας, του ανθρώπου που τον καθοδηγούσε από το pitwall σε κάθε έναν από τους επτά τίτλους της καριέρας του. Ο Βρετανός είναι η εγγύηση που θα ήθελε ο Schumacher, ότι θα έχει στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί στις πολύ μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί στο κοινό της Formula 1 το ένδοξο παρελθόν του.
Όπως είναι φυσικό, ο Schumacher θα πρέπει να παραιτηθεί από το ρόλο του ειδικού συμβούλου για τα αυτοκίνητα παραγωγής, παρότι πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ferrari. Ο πρόεδρος της ιταλικής φίρμας Luca di Montezemolo δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του πριν από μέρες, όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο πρώην οδηγός της ομάδας του, του ανακοίνωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αγωνιστεί τελικά με τη Mercedes το 2010. «Αυτός δεν είναι ο Michael που γνωρίζω. Είναι κάποιος άλλος που του μοιάζει πολύ, έχει ίδια ηλικία και είναι Γερμανός, τον συμπαθώ πολύ αλλά δεν είναι ο πραγματικός δικός μας Schumacher. Εκείνος με διαβεβαίωσε το 2006 ότι είχε αποφασίσει οριστικά πως θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη Ferrari», ήταν τα λόγια του προέδρου της Scuderia που σηματοδοτούν το τέλος μιας μακροχρόνιας και πολύ δυνατής σχέσης.

του Μιχάλη Γεωργιάδη mgeo@fastmedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια