FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

FORMULA 1 – Το μυστικο οπλο της Βουλγαριας

Μπορεί οι Βούλγαροι να μην έχουν ακόμα οριστική ημερομηνία από τον Μπέρνι Έκλεστοουν για το πότε θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αγώνα Formula 1, ωστόσο, παραμένουν αισιόδοξοι ότι θα γίνουν μέρος του αγωνιστικού προγράμματος στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Και που το βασίζουν αυτό; Μα στο μυστικό τους όπλο!
«Το circuit της Βουλγαρίας θα είναι το πρώτο στον κόσμο με θερμαινόμενη άσφαλτο, κάτι σαν κεντρική θέρμανση στο κάλυμμα του οδοστρώματος. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες παραγωγής ελαστικών θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πίστα μας για τις δοκιμές τους. Δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν τον καιρό για να τα δοκιμάσουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Θα τις δημιουργούμε», τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μοτοσικλέτας της χώρας, Μπόγκταν Νικόλοφ.
Και πρόσθεσε ακόμη: «Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του πρότζεκτ μας, γιατί όλοι όσοι φτιάχνουν κάτι καινούριο πρέπει να έχουν στόχο να το κάνουν μοναδικό και διαφορετικό από τους άλλους, οπότε μπορούμε έτσι να προσελκύσουμε δοκιμές. Έτσι ξεκίνησε το πρότζεκτ αυτού του circuit».
Ενα προσύμφωνο έχει υπογραφεί με τον Μπέρνι Έκλεστοουν και την εταιρεία του και σύμφωνα με τον Νικόλοφ το τελικό συμβόλαιο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Στόχος της Βουλγαρίας, η οποία παίζει σε δύο ταμπλό, είναι να υπάρξει αγώνας του Moto GP εκεί το 2012 με αρχική συμφωνία της ομοσπονδίας με τη Fim και ακολούθως αγώνας Formula 1 το νωρίτερο το 2014.
«Όλα είναι σχεδόν έτοιμα. Έχουμε το πρότζεκτ για την πίστα. Υπάρχουν τέσσερα συμβόλαια να υπογραφούν, για τηλεοπτικά δικαιώματα, εμπορικά δικαιώματα, διαφημίσεις και το κύριο για τη φιλοξενία του αγώνα. Αυτά έχουν συνταχθεί. Το συμβόλαιο της φιλοξενίας είναι εδώ, σταλμένο από τον Έκλεστοουν κι εμείς αρκεί μόνο να γράψουμε το όνομα της άλλης πλευράς», κατέληξε ο Νικόλοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια