FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Η μάχη της επανεκκίνησης στην Τζέντα από τη θέση του οδηγού

 


Δείτε παράλληλες on board λήψεις από τα μονοθέσια των Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον.

Μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του παρθενικού Grand Prix της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία, αφορούσε στην επανεκκίνηση του αγώνα, στον γύρο 15. Μία από τις πολλές κοκορομαχίες ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον.

Μετά την έξοδο του Μικ Σουμάχερ στον γύρο 11, η ζημιά που είχε προκληθεί στις μπαριέρες tecpro της στροφής 22 ήταν τόσο εκτενής, που ο διευθυντής του αγώνα, Μάικλ Μάσι, επέλεξε να μην αρκεστεί στην παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα και να δώσει εντολή για κόκκινη σημαία και διακοπή του αγώνα.

Έκανε τη στροφή ευθεία!

Στην επανεκκίνηση o Φερστάπεν είχε την pole position, όμως ο Χάμιλτον είχε καλύτερη αντίδραση και του πήρε την εσωτερική για τη στροφή 1. Που στην πίστα της Τζέντα, είναι κλειστή αριστερή και οδηγεί σε δεξιά. Αυτά αν την πάρεις σωστά, γιατί ο Ολλανδός έδειξε πως υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Max Verstappen Lewis Hamilton

Αρνούμενος να αποδεχθεί το προσπέρασμα, ο οδηγός της Red Bull Racing βγήκε εκτός πίστας και επανήλθε σε αυτή μερικά μέτρα μετά, τοποθετώντας την RB16B μπροστά από τη Mercedes W12 και μάλιστα με τρόπο που εκβίαζε προσπέρασμα.

On board λήψεις

Μπορείτε να δείτε το συμβάν και μάλιστα από δύο οπτικές γωνίες, από τις κάμερες πάνω στα μονοθέσια των δύο πρωταγωνιστών, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση, ο Χάμιλτον έχασε μία θέση και από τον Έστεμπαν Όκον της Alpine.

Τι έγινε μετά

Καθώς μερικά δευτερόλεπτα μετά είχαμε ξανά διακοπή αγώνα λόγω των συγκρούσεων Σαρλ Λεκλέρκ-Σέρχιο Πέρεζ και (κυρίως) Τζορτζ Ράσελ-Νικίτα Μαζεπίν, στην επανεκκίνηση η RBR συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Μάσι. Έτσι ο Φερστάπεν εκκίνησε από την τρίτη θέση του grid, πίσω από τους Όκον-Χάμιλτον.

Max Verstappen Lewis Hamilton Esteban Ocon

Τους πέρασε και τους δύο (ξανά) στην πρώτη στροφή αλλά λίγο πριν το τέλος του αγώνα και παρά τις λυσσασμένες του προσπάθειες να μην απωλέσει την πρωτοπορία, είδε τον διαχύτη του ασημί βέλους. Έτσι οι δύο διεκδικητές πάνε στο Άμπου Ντάμπι ισόβαθμοί, σε μία επική μονομαχία που όμοιά της είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια