FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

GP Μαλαισιας: Ανεβαζει στροφες η Ferrari!

Μετά το απογοητευτικό Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία, οι Ferrari πέρασαν στην αντεπίθεση κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία. Ταχύτερος όλων ήταν ο Kimi Raikkonen με 1:35.707, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο και από την περυσινή pole position του ομόσταυλού του Felipe Massa, o οποίος τερμάτισε πίσω του μόλις 0,125 δευτερόλεπτα (1:35.832).
Ο Kimi Raikkonen ήταν μόλις 9ος στο Q3 αλλά θα ξεκινήσει από την 7η θέση μετά τις ποινές σε Vettel και Barrichello. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα τα έκανε θάλασσα με τον Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στη 16η θέση γιατί στο Q1 όλοι στην ιταλική ομάδα πίστευαν ότι ο χρόνος του ήταν αρκετά καλός για να περάσει στο Q2 χωρίς να κάνει άλλη προσπάθεια. Αυτό όμως ήταν λάθος και ο Massa θα εκκινήσει από την 8η σειρά της εκκίνησης.
Δηλώσεις Kimi Raikkonen: «Ειλικρινά, το κυρίως πρόβλημα είναι, προς το παρόν, ότι δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι για να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις. Το μονοθέσιο δεν υστερεί σε κανένα τομέα ειδικά, όμως δεν έχουμε αρκετή πρόσφυση ώστε να είμαστε τόσο γρήγοροι όσο αυτοί που τερμάτισαν μπροστά μας σήμερα. Ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό από την αρχή. Στην Αυστραλία ήταν πολύ καλά αλλά δεν μπορούσες να πας πουθενά, ενώ εδώ, η ευθεία είναι μεγάλη και η πίστα πλατιά. Επιπλέον, όπως είδαμε χθες, η ταχύτητά μας είναι ανταγωνιστική. Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας αλλά προφανώς, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν οι κανονισμοί όσο το δυνατόν ταχύτερα..».
Felipe Massa: «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Αν είχα τερματίσει 16ος λόγω κακής απόδοσης, τότε θα είχα αποδεχτεί το αποτέλεσμα, αλλά όπως έγινε με πειράζει περισσότερο. Η πίστα βελτιωνόταν γύρο με το γύρο τόσο πολύ και η πρώτη μου προσπάθεια δεν ήταν ούτε τέλεια ούτε αρκετή. Δεν αντιδράσαμε εγκαίρως και χάσαμε την ευκαιρία για μία ακόμα προσπάθεια. Δεν κατηγορώ κανένα, είμαστε ομάδα και χάνουμε ή κερδίζουμε μαζί. Πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας και να μπαίνουμε στις κατατακτήριες με διαφορετικό τρόπο από ότι στο παρελθόν. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και πρέπει να τα δίνουμε όλα από την πρώτη κιόλας περίοδο.».
Stefano Domenicali: «Αυτό το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, ακόμη και αν ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολες οι κατατακτήριες. Παρόλα αυτά, το κομμάτι το οποίο μας αφήνει μία πικρή γεύση, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπήκαμε στην πρώτη περίοδο. Κάναμε μία εσφαλμένη υπόθεση η οποία μας κόστισε πολύ με τον Felipe, ο οποίος βγήκε αμέσως εκτός, αποτυχαίνοντας στην πρώτη περίοδο. Αύριο θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας με ερωτηματικό τον καιρό ο οποίος μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά μας και την εκκίνηση, στην Αυστραλία είδαμε ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία..».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια