FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

GP: "Νoμιμοι οι διαχυτες", αποφανθηκε η FIA!

Νόμιμοι οι διαχύτες», αποφάσισε τελεσίδικα το Διεθνές Εφετείο της FIA. Το αρμόδιο όργανο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου εκτίμησε ότι οι πατέντες της BrawnGP, της Toyota και της Williams είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς. Tις ενστάσεις είχαν καταθέσει η Ferrari, η Renault, η Red Bull και η BMW Sauber.
Μετά από συνεδρίαση που κράτησε 8 ώρες, όπου ακούστηκαν οι εμπλεκόμενες πλευρές κι εξετάστηκαν τα πειστήρια, η ετυμηγορία ήταν υπέρ των τριών. Συνεπώς, η νικήτρια στα δύο πρώτα Γκραν Πρι, σε Μελβούρνη και Μαλαισία, BrawnGP διατηρεί το προβάδισμά της ενώ οι υπόλοιπες ομάδες δουλεύουν πυρετωδώς για να φτιάξουν παρόμοιους διαχύτες. Ενδεχομένως να προλάβουν να παρουσιάσουν διαμορφωμένους διαχύτες στο Γκραν Πρι της Κίνας το Σαββατοκύριακο, αν και πιθανότερο είναι να κάνουν την εμφάνισή τους στη Βαρκελόνη στις 10 Μαΐου.
Η FIA εξέδωσε σήμερα την παρακάτω επίσημη ανακοίνωση: «Το Διεθνές Δικαστήριο Εφέσεων της FIA αποφάσισε να απορρίψει τις εφέσεις που είχαν κατετεθεί κατά των αποφάσεων υπ’ αριθμόν 16 και 24 της 26ης Μαρτίου από τους αγωνοδίκες του Grand Prix Αυστραλίας του 2009 που έχουν ισχύ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2009. Με βάση τα επιχειρήματα που ακούστηκαν και τις αποδείξεις πριν από αυτά, το Δικαστήριο αποφάσισε πως οι αγωνοδίκες ήταν σωστοί στην κρίση τους ότι τα εν λόγω μονοθέσια είναι σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανονισμούς». Ικανοποιημένοι από την έκβαση της υπόθεσης δήλωσαν οι επικεφαλής της Brawn GP και της Toyota.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια