FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

FERRARI – Alonso" Τιποτα δεν εχει τελειωσει"

Με την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα στη Βραζιλία ο Φερνάντο Αλόνσο με την τρίτη θέση που κατέκτησε (πέμπτο σερί Grand Prix στο βάθρο) πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εκείνον. Διατηρήθηκε πρώτος στη βαθμολογία, έχοντας προβάδισμα οκτώ βαθμών από τον Μαρκ Γουέμπερ και πλέον, στον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι χρειάζεται μια δεύτερη θέση για να αδιαφορεί για τα αποτελέσματα των άλλων και να πάρει τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο.
«Χρειάζομαι την δεύτερη θέση αν ο Μαρκ νικήσει και την πέμπτη αν νικήσει ο Σεμπάστιαν, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί», τοποθετήθηκε αρχικά ο Ισπανός και συνέχισε: «Είδαμε σήμερα πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, με αυτοκίνητο ασφαλείας, κάποια άλλαξαν και κάποια όχι. Αν πάρεις τη λάθος απόφαση τη λάθος στιγμή μπορείς να βρεθείς όγδοος ή ένατος και η μάχη του τίτλου να τελειώσει».
Για να προσθέσει: «Θα είναι ένα διήμερο με μεγάλη πίεση για όλους μας αυτό στο Άμπου Ντάμπι, αλλά αυτή είναι η Formula 1 και όλα μπορούν να συμβούν την άλλη εβδομάδα. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν και θα δούμε ποιος θα κάνει καλύτερη δουλειά. Θα είναι ένα συναρπαστικό φινάλε στη σαιζόν και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Red Bull για το πρωτάθλημα κατασκευαστών».
Εξηγώντας το τι συνέβη στον αγώνα, ο πιλότος της Ferrari είπε: «Νομίζω ότι χάσαμε χρόνο στους πρώτους γύρους προσπαθώντας να προσπεράσουμε τον Χάμιλτον και τον Χούλκενμπεργκ. Αυτά τα 10-12 δευτερόλεπτα που χάσαμε ήταν αδύνατο να καλυφθούν, οπότε όλα τελείωσαν εκεί για τη νίκη. Είχαμε την ευκαιρία όταν μπήκε ο αλητάρχης, αλλά βρεθήκαμε στη λάθος θέση με επτά μονοθέσια ανάμεσα σε εμάς και τον Γουέμπερ».
Και κατέληξε: «Συνολικά ήταν ένας καλός αγώνας για μας, το να είμαστε στο βάθρο και να έχουμε προσπεράσει τον Χάμιλτον και τον Χούλκενμπεργκ. Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο να γίνει, αλλά όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή είμαστε χαρούμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια