FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παντος καιρου ο Σταθακοπουλος στο Trophy

Μια μοναδική εμπειρία έζησε ο Άγγελος Σταθακόπουλος κάνοντας ταυτόχρονα και μια εξαιρετικά καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση στο 1ο International Grand Prix Trophy, στο Castelletto di Branduzzo της Ιταλίας από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2010. O αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 9ου Τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart που φιλοξένησε 334 οδηγούς από 26 χώρες. Το επίπεδο των συμμετεχόντων αλλά και της διοργάνωσης έθεταν πολύ υψηλές βάσεις και αξίζει να αναφερθεί ότι παρακολούθησαν τον αγώνα 50 δημοσιογράφοι και 35 φωτογράφοι από 15 χώρες ενώ υπήρχαν και 16 ώρες ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης.

Στην κατηγορία του Άγγελου Σταθακόπουλου εκτός από τους 2 πρωταθλητές Ιταλίας για το 2010 (κάτω των 32 ετών και άνω των 32 ετών) συμμετείχαν 4 εργοστασιακοί οδηγοί της Birel, ο επίσημος οδηγός της ομάδας του Robert Kubica (Karol Basz), o Ernesto Viso που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Indy Cars των Η.Π.Α, ο Johnny Ceccoto Jr (πιλότος GP2, F3, Formula Masters) αλλά και πολλοί οδηγοί kart που συμμετέχουν σε κορυφαίους θεσμούς παγκοσμίου επιπέδου. Ανάμεσα σε όλους αυτούς βρέθηκε ο Σταθακόπουλος να συμμετέχει με ένα kart που παρόμοιο δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά, σε μια πίστα που είδε για πρώτη φορά στις επίσημες δοκιμές της Πέμπτης.
Έχοντας στη διάθεση του τον κινητήρα με τον οποίο θα αγωνιζόταν, σε μόλις δύο σκέλη των 13 λεπτών, σημείωσε πολύ καλούς χρόνους, μέσα στην πρώτη δεκάδα. Στα χρονομετρημένα έκανε τον 9ο ταχύτερο χρόνο. Κάνοντας ένα πολύ καλό προκριματικό σκέλος κατάφερε να ξεκινήσει τον ημιτελικό από την 6η θέση. Όμως την Κυριακή, μέρα που διεξήχθησαν ο ημιτελικός και ο τελικός, έβρεχε ασταμάτητα. Με μηδενική εμπειρία σε συνθήκες βροχής έχασε αρκετές θέσεις κι έτσι από την 6η αναγκάστηκε να τερματίσει τον ημιτελικό στη 15η θέση. Η εμφάνιση του ήταν σαφώς καλύτερη στον τελικό και παρά τα χτυπήματα των αντιπάλων του τερμάτισε στην 9η θέση έχοντας πολύ σταθερό και γρήγορο γυρολόγιο κάνοντας χρόνους αντίστοιχους της πρώτης πεντάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια