FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ειδησεις απο την Formula 1

Μπορεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να αποφάσισε να απομακρύνει το άρθρο περί απαγόρευσης εντολών των ομάδων προς τους πιλότους από τους κανονισμούς της FIA την επόμενη σεζόν, ωστόσο στην Ferrari δεν έχουν σκοπό να ξεκίνησουν τη χρονιά με... εντολές.
Όχι στις εντολές από το πρώτο γκραν πρι!
Αισιόδοξος είναι ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντιζέμολο, πως και οι δύο πιλότοι του την επόμενη χρονιά θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τον Παγκόσμιο τίτλο και πως δεν θα χρειαστεί να μοιράζει εντολές από τον πρώτο αγώνα. «Αν ένας από τους πιλότους μου δεν είναι ικανός να κερδίσει το πρωτάθλημα, τότε θα τον αλλάξω. Δεν θέλω ένα πρόσωπο που θα είναι απογοητευμένο από τον πρώτο αγώνα επειδή θα γνωρίζει πως έχει λιγότερη δύναμη από τον ομόσταβλό του», ήταν τα λόγια του Μοντιζέμολο, ο οποίος πρόσθεσε:
«Σίγουρα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η ομάδα θέλει να δώσει ότι καλύτερο και στους δύο πιλότους, προς το τέλος θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν πιο ευέλικτο τρόπο αντίδρασης», τόνισε ο πρόεδρος της σκουντερία.
Ανακοινώνει τα σχέδια του
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο Βιτάλι Πετρόφ να ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια. Η Renault ακόμη βρίσκεται στην αναζήτηση του δεύτερου πιλότου της για την επόμενη σεζόν, έχοντας ωστόσο δώσει ένα προβάδιασμα στον Ρώσο.
Ωστόσο, η επέμβαση στην οποία υποβλίθηκε ο Πετρόφ την προηγούμενη εβδομάδα τον εμπόδισε από το να συζητήσει με τον πρόεδρο της ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ, ο οποίος τον θέλει στη Renault αν μπορεί να έχει μια ανταγωνιστική παρουσία στο γκριντ.
Αποκαλύπτεται η Toro Rosso!
Μετά τη Ferrari και τη Sauber η Toro Rosso ανακοίνωσε πως τα αποκαλυπτήρια της ομάδας θα γίνουν την 1η Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαλένθια, πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών.
Ψήφισε… Ντι Ρέστα
Πολλές είναι ακόμη οι διαθέσιμες θέσεις στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, καθώς η Force India και οι νεοεισερχόμενες ομάδες δεν έχουν ανακοινώσει τους πιλότους τους για την επόμενη σεζόν. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, αποφάσισε για λίγο να γίνει μάνατζερ και να προωθήσει τον Πολ ντι Ρέστα, τονίζοντας πως θα ήθελε πολύ να τον δει στο γκριντ. Ο Σκοτσέζος πέρυσι ήταν ο δοκιμαστής της Force India, ενώ όπως φάινεται δύσκολα θα προωθηθεί στην ομάδα, η οποία θα διατηρήσει τους Σούτιλ και Λιούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια