FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ετοιμαζεται συντομα η VW...

Η αναδιάρθρωση των κανονισμών που αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία χθες, φαίνεται ότι… άνοιξε την όρεξη στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες καλοβλέπουν την είσοδό τους στη Formula 1. Μια από αυτές είναι και η Volkswagen, με θέλγητρο τους τούρμπο κινητήρες των 1600 λίτρων.
Η γερμανική κατασκευάστρια έχει πολλάκις υπαινιχθεί ότι μπορεί να βρεθεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είτε ως προμηθεύτρια κινητήρων, είτε ως ολοκληρωμένη ομάδα, αν η Fia εισάγει τον παγκόσμιο κινητήρα, κάτι το οποίο και ανακοινώθηκε χθες.
Ο σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος της VW, Χανς Γιόακιμ Στακ, είπε ότι είναι ενθουσιασμένος με τα νέα και πιστεύει πως οι αλλαγές αυτές θα ωθήσουν όλες τις κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε αγώνες φιλικότερους προς το περιβάλλον.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε την απόφαση αυτή. Δεν είναι απλά σπουδαία νέα για τη Formula 1, αλλά για όλον τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα τον ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε στον γερμανικό Τύπο.
Παρών στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τη Fia για τους κινητήρες, ήταν και ο επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της Audi, Ούλριχ Μπαρέτζκι: «Για μας, ο Ούλριχ συμμετείχε στις συζητήσεις για το μέλλον των κινητήρων της Formula 1», επιβεβαίωσε ο Στακ. Εν τω μεταξύ, η VW θα ανοίξει προσεχώς δίαυλο επικοινωνίας με το εταιρικό Group για ενδεχόμενη συμμετοχή της στη Formula 1 το 2013, με οποιαδήποτε απόφαση να είναι πολύ πιθανό να ληφθεί και πριν τον Μάρτιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια