FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ...ΣΤΟΝ DRIVER

Το τετ-α-κε του Λιούις Χάμιλτον παρέσυρε και τον Νίκο Ρόσμπεργκ και έβαλε τέλος στις επτά διαδοχικές φετινές πολ ποζίσιονς της Mercedes...
Ο Λιούις Χάμιλτον δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στο τέλος των δοκιμών κατάταξης του GP Αυστρίας αν το τετ-α-κε του στη στροφή 2 του τελευταίου γρήγορου γύρου του οφειλόταν σε οδηγικό λάθος ή μηχανικό πρόβλημα.
Το λάθος αυτό όχι μόνο τον άφησε την 9 θέση της εκκίνησης, αλλά -σε μια αντιστροφή των συμβάντων των δοκιμών κατάταξης του Μονακό-, επηρέασε και τον Νίκο Ρόσμπεργκ (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερμανού) και έβαλε τέλος στο απόλυτο φετινό σερί των επτά πολ ποζίσιονς της Mercedes.Ο Ρόσμπεργκ, συγκεκριμένα, είπε ότι οι κίτρινες σημαίες από το λάθος του Χάμιλτον τον ανάγκασαν να σηκώσει το γκάζι, να χάσει δύο ως τρία δέκατα του δευτερολέπτου και συνεπώς να χαλάσει τον δικό του τελευταίο γρήγορο γύρο, που πιθανώς να του χάριζε την πολ ποζίσιον.Ο Χάμιλτον είχε έξοδο και στην πρώτη του προσπάθεια στην 3 περίοδο των δοκιμών κατάταξης, αλλά έτσι κι αλλιώς ο χρόνος που πέτυχε σε αυτήν ακυρώθηκε από τους αγωνοδίκες διότι ο Άγγλος είχε πατήσει τη λευκή γραμμή στην έξοδο των πιτς.Στο τέλος ο πρωταθλητής του 2008, που δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα στη μάχη του φετινού τίτλου μετά την εγκατάλειψη στον Καναδά με πρόβλημα στα φρένα, είπε ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει τις αιτίες του τετ-α-κε και συνέχισε: «Φρέναρα και μπλόκαραν οι πίσω τροχοί. Δεν είμαι βέβαιος για ποιο λόγο, πρέπει να δω την τηλεμετρία».
«Είναι εντάξει, πάντως, ο αγώνας είναι μεγάλος αύριο. Δεν υπάρχουν πολλές στροφές εδώ, αλλά είναι μεγάλες οι ευθείες και έχουμε τον καλύτερο κινητήρα, οπότε ελπίζω ότι θα καταφέρω να ανέβω στην κατάταξη».
Την ίδια στιγμή, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκο Ρόσμπεργκ -που ξεκινά έξι θέσεις μπροστά από τον μοναδικό του αντίπαλο για τον τίτλο- εξήγησε: «ο [τελευταίος] γύρος μου δεν ήταν τέλειος, για να είμαι ειλικρινής. Επίσης, έχασα χρόνο από το τετ-α-κε του Λιούις στον ίδιο γύρο».
«Πρέπει να σηκώσεις το γκάζι για δύο ή τρία δέκατα του δευτερολέπτου με τις κίτρινες σημαίες. Θα ήταν δυνατόν να βελτιώσω το χρόνο μου. Αυτό σίγουρα μου κόστισε σήμερα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Σίγουρα, δεν περίμενα τις Williams να είναι μπροστά μου σήμερα. Έκαναν σπουδαία δουλειά. Η τρίτη θέση είναι ok για την αυριανή εκκίνηση»,κατέληξε ο Γερμανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια