FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

F1: Οι βαθμολογίες μετά το πέρας του GP Μονακό

 


Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της έντονης βροχής στο Πριγκιπάτο αφού πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των αγωνιζόμενων. Ειδικότερα σε μία άσφαλτο για δημόσιους δρόμους και όχι μία πίστας.

Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοιου είδους συνθήκες τα μονοθέσια δεν εκκίνησαν από την προβλεπόμενη θέση, αλλά πίσω από το safety car φορώντας ελαστικά για extreme wet (ακραία βρεγμένη) πίστα.

Οι συνθήκες ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες αφού οι πίσω οδηγοί δεν μπορούσαν να δουν καθαρά από το σπρέι των προπορευόμενων. Μάλιστα, με το που μπήκαν τα μονοθέσια στην πίστα σηκώθηκε κόκκινη σημαία λόγω της έντονης βροχής.

Τελικά, ο καιρός βελτιώθηκε, η βροχή σταμάτησε και μετά από περίπου μία ώρα και βάλε καθυστέρησης ο αγώνας ξεκίνησε με τους πιλότους να κινούνται φυλαγμένα. Μερικοί τολμηροί όπως οι Gasly, Stroll και Latifi είχαν επιλέξει από την αρχή ενδιάμεσα ελαστικά και με την πίστα να στεγνώνει οι μεγάλες ομάδες περίμεναν να δουν πως θα πάει αντί να το ρισκάρουν αφού μία νέα βροχή μπορεί να ξεκινούσε. Λίγο αργότερα και μετά τον 16ο γύρο ξεκινούσαν και οι πρωτοπόροι να βάζουν ενδιάμεσα με τον Sainz να ζητά για στεγνό(!).

Μετά τις αλλαγές των ελαστικών ο Perez πέρασε μπροστά από τον Leclerc με το Μονεγάσκο να έχει πίσω του τον Verstappen και αυτός τον Sainz. Στον 27ο γύρο έπεσε κόκκινη σημαία όχι λόγω της βροχής αλλά λόγω ενός τρομακτικού ατυχήματος που είχε ο Schumacher με το μονοθέσιο της Haas να κόβεται στα δύο! Ευτυχώς όλα καλά για τον Mick! Και κάπως έτσι είχαν την ευκαιρία οι ομάδες για μία… δωρεάν αλλαγή ελαστικών και ένα time-out. Σαφώς εκνευρισμένος ο Leclerc από την τακτική της Ferrari που αντί να είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ένα εύκολο «1-2» υπήρχε ένα «2-4».

Από τον 33ο γύρο ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας (Red Bull με μεσαία γόμα, Ferrari με σκληρή) με την πίστα να είναι εντελώς στεγνή. Φυσικά δεν ξεχνάμε και τους πίσω οδηγούς με τον Russell να βρίσκεται στην 6η θέση και μέχρι εκείνο το σημείο να έχει πίσω του τους Norris, Alonso, Hamilton και Ocon.

Τικ-τοκ, ο χρόνος κυλούσε αλλά όλα έδειχναν πως ακόμη και αν δεν φτάναμε στους 77 γύρους οι πιλότοι θα έπαιρναν όλους τους βαθμούς. Προς το τέλος του αγώνα ακολούθησε ένα τρενάκι με τις Red Bull και Ferrari να κολλούν η μία πίσω από την άλλη. Συγκεκριμένα, τον Sainz να πιέζει τον Perez να υποπέσει σε κάποιο λάθος και τον Leclerc τον Verstappen.

Τελικά, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή και τα μονοθέσια τερμάτισαν με αυτή τη σειρά. Πολύ έξυπνη η τακτική της Red Bull που είδε τον Perez να νικά και τον Verstappen στο βάθρο. Πολύ καλή εμφάνιση ο Sainz, αδικημένος από την ίδια του την ομάδα ο Leclerc.

Δείτε πώς διαμορφώθηκαν οι βαθμολογίες του πρωταθλήματος της Formula 1 μετά τη νίκη του Sergio Perez στο Grand Prix του Μονακό.

Η βαθμολογία των οδηγών:

ΘέσηΟδηγόςΒαθμοί
1Max Verstappen125
2Charles Leclerc116
3Sergio Perez110
4George Russell84
5Carlos Sainz83
6Lewis Hamilton50
7Lando Norris48
8Valtteri Bottas40
9Esteban Ocon30
10Kevin Magnussen15
11Daniel Ricciardo11
12Yuki Tsunoda11
13Fernando Alonso10
14Pierre Gasly6
15Sebastian Vettel5
16Alexander Albon3
17Lance Stroll2
18Zhou Guanyu1
19Mick Schumacher0
20Nico Hulkenberg0
21Nicholas Latifi0

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

ΘέσηΟδηγόςΒαθμοί
1Red Bull235
2Ferrari199
3Mercedes134
4McLaren59
5Alfa Romeo41
6Alpine40
7AlphaTauri17
8Haas15
9Aston Martin7
10Williams3

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια