FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν ίσως διακόψει μετά το 2028


 Ο Μαξ Φερστάπεν υπέγραψε πρόσφατα το μυθικό συμβόλαιο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο με τη Red Bull, που θα τον κρατήσει στο Μίλτον Κινς -εκτός αν ο ίδιος θελήσει να φύγει- μέχρι το 2028. Και αυτό, όπως είπε, μπορεί να είναι και το τελευταίο συμβόλαι;o toy στη Formula 1.

Ο Ολλανδός είπε, φυσιολογικά, πως δεν έχει ιδέα τι θα θελήσει να κάνει μετά το 2028, και συνέχισε: "Ίσως και να σταματήσω. Βρίσκομαι στη Formula 1 από τότε που ήμουν 17 χρονών. Είναι πολύς καιρός. Έχω κάνει αρκετές σεζόν ήδη. Ίσως να θελήσω να κάνω κάτι διαφορετικό".

"Θέλω να κάνω κι άλλους τύπους αγώνων. Αγώνες αντοχής, για παράδειγμα. Ή μπορεί ως τότε να έχω κουραστεί να ταξιδεύω συνέχεια. Ίσως να θελήσω μια πιο απλή ζωή και να κάνω μόνο τους αγώνες που μου αρέσουν», συμπλήρωσε ο Μαξ.

Σχετικά με τις επιθυμίες του μετά το τέλος της οδηγικής καριέρας του στη F1, ο 24χρονος είπε ότι δεν θα ήθελε να μείνει στο σπορ από κάποιο άλλο πόστο: "Δεν θα με δείτε ως αναλυτή ή σε κάποιο ρόλο μιας ομάδας. Δεν έχω το κίνητρο για κάτι τέτοιο. Αν δεν οδηγώ, θέλω να κάνω άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Είναι ωραίο να είσαι ακόμα ανταγωνιστικός σε μια μεγαλύτερη ηλικία. Το πρόβλημα είναι πως όταν συμμετέχω οπουδήποτε, θέλω μόνο να κερδίζω".

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Μαξ παραδέχεται ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), και ειδικά στις 24 Ώρες του LeMans. Αν αποχωρήσει στα 31 του από τη F1, θα έχει ακόμα και την ευκαιρία μιας δεύτερης καριέρας αν το θελήσει.

Εξάλλου, ο πατέρας του και πρώην οδηγός της F1 Γιός Φερστάπεν, επέστρεψε στους αγώνες στα 49 του για να κάνει το κέφι του στα Ράλι - αρχικά από το Βελγικό Πρωτάθλημα, ενώ φημολογείται ότι ίσως να αγωνιστεί και στο WRC φέτος. "Όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από τη Formula 1 και μετά από κάποιο σημείο δεν θέλεις πλέον τίποτα από όλα αυτά", είπε ο Γιος Φερστάπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια