FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Formula 1: Καθυστερούν οι αναβαθμίσεις της Ferrari

 


Η ιταλική ομάδα δεν προγραμματίζει να φέρει σύντομα βελτιώσεις για την F1-75 λόγω των περιορισμών που θέτει το budget cap.

Οι οικονομικές δυνατότητες των ομάδων της Formula 1 είναι από το 2021 περιορισμένες, με την εφαρμογή του budget cap να μην τους επιτρέπει πλέον να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά στα μονοθέσιά του κάθε χρόνο. Για τη φετινή χρονιά, έχουν στη διάθεσή τους 140 εκατομμύρια ευρώ, πέντε λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενα χρόνια.

Το budget cap επηρεάζει επίσης τις αναβαθμίσεις που φέρνουν οι ομάδες στους αγώνες, ενώ παράλληλα για να εξοικονομήσουν χρήματα, κατασκευάζουν λιγότερα εξαρτήματα σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια. Επίσης, ο πληθωρισμός που ανεβαίνει διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο έχει φέρει επιπλέον πονοκεφάλους στις ομάδες, με την πλειονότητα να ζητά αύξηση του budget cap.

F1 2022

Η Scuderia Ferrari είναι μία από τις ομάδες που αναγκάζεται πλέον να αλλάξει τα πλάνα της όσον αναφορά τις αναβαθμίσεις. Όπως ανέφερε στο πλαίσιο του GP Μονακό, ο επικεφαλής της Ματία Μπινότο, η F1-75 δεν θα έχει καμία βελτίωση για ένα σημαντικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Το budget cap επηρεάζει αρκετά το τι ακριβώς κάνουμε στο εργοστάσιο. Πρέπει να κάνουμε νέες αναλύσεις, διότι δεν μπορούμε να σπαταλάμε χρήματα. Αναβαθμίσεις θα φέρουμε όταν θα έχουμε ένα σημαντικό πακέτο. Δεν μπορούμε να φέρουμε σε κάθε αγώνα αναβαθμίσεις. Πιστεύω πως το επόμενο πακέτο μας μπορεί να έρθει στο Σίλβερστον», ανέφερε ο Ιταλός.

Η Ferrari έφερε το πρώτο της μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στο Grand Prix Ισπανίας. Η F1-75 βελτιώθηκε σημαντικά σε απόδοση και έδειξε πως ξεπέρασε τη Red Bull RB18 σε δυναμική. Ωστόσο προβλήματα αξιοπιστίας και κακές στρατηγικές στους δύο τελευταίους αγώνες δεν της έχουν επιτρέψει να μετουσιώσει την ταχύτητα σε αποτελέσματα.

Monaco

Οι πιέσεις των ομάδων για την αύξηση του budget cap συνεχίζονται, με τις κορυφαίες του grid να παραδέχονται πως το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσουν μηχανικούς είναι ανοικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια