FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Τελος η Eurodisney για το Γαλλικό GP

ΤΙ λέτε τώρα βρε παιδιά για τις πίστες; H εταιρία Lagardere Sports απέσυρε την προσφορά της να διεξάγεται από το 2010 και έπειτα το Γαλλικό Grand Prix στην Eurodisney, υποστηρίζοντας ότι το εγχείρημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο.

Η οικονομική κρίση χτύπησε την Lagardere που αναζητούσε 80 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα, το οποίο έχαιρε υποστήριξης από τον Γάλλο παλαίμαχο οδηγό της Formula 1 και πρώην ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας, Alain Prost, ωστόσο η τοπική κυβέρνηση αρνήθηκε να επενδύσει σε αυτό, λόγω φόβων ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα παραπονεθούν για τα επίπεδα θορύβου που θα δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου.
Η είδηση αυτή σημαίνει ότι το Γαλλικό Grand Prix ίσως να μην επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Formula 1, ούτε το 2010. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Bernie Ecclestone είναι σχεδόν σίγουρος ότι δε θα υπάρξει αγώνας στη Γαλλία ούτε τη μεθεπόμενη σεζόν… Προφανώς, η γαλλική αρχή μηχανοκίνητου αθλητισμού (FFSA), θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ των πέντε εναλλακτικών λύσεων που υπάρχουν, με αυτές που βρίσκονται γύρω από την περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας, το Παρίσι να είναι οι πιθανότεροι για επικράτηση υποψήφιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια