FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Στην Toyota θελουν κοντα τους τον Kubica

Τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα θέλει να αποκτήσει η Toyota καθώς έχει μείνει χωρίς οδηγούς για την επόμενη σεζόν, αφού έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία της με τους Γιάρνο Τρούλι και Τίμο Γκλοκ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Κίμι Ραϊκόνεν, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ιαπωνικής ομάδας, Τζον Χάουετ, ο οποίος είπε ότι θα ήταν ανόητος όποιος θα φοβόταν μια ενδεχόμενη δέσμευση με την ομάδα.
Η Toyota δε σκοπεύει να ανανεώσει τη συνεργασία της με τους Γιάρνο Τρούλι και Τίμο Γκλοκ και, πλέον, βρίσκεται σε αναζήτηση οδηγών, καθώς δε τίθεται πρόθυμη να εγκαταλείψει τη Formula1. Έτσι, στην ιαπωνική ομάδα επιθυμούν την απόκτηση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα.
Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Κίμι Ραϊκόνεν, κάτι που αποκάλυψε ο Τζον Χάουετ, ο οποίος είπε ότι πάντα τους ενδιέφερε ο Φινλανδός.
«Πάντα μας ενδιέφερε ο Κίμι. Ξέρουμε ποιον θέλουμε για οδηγό και προσπαθούμε σκληρά να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία μαζί του. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να του προσφέρουμε, όπως ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίζει αγώνες.
Πάντα υπάρχει ρίσκο αλλά και ευκαιρίες, και είναι δεδομένο ότι οι οδηγοί δεν παίρνουν πάντα τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota και πρόσθεσε ότι θα ήταν ανόητος οποιοσδήποτε οδηγός θα φοβόταν μια ενδεχόμενη δέσμευση με την ομάδα.
«Θα ήταν ανόητος όποιος θα φοβόταν να δεσμευτεί μαζί μας. Έχουμε άφθονα κίνητρα και θα παραμείνουμε στο σπορ για να πετύχουμε τους στόχους μας. Σίγουρα υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον πολλών ομάδων αλλά όλοι ασχολούνται συνέχεια με εμάς, παρότι κάποιοι άλλοι έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα. Εμείς έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και βελτιωνόμαστε συνεχώς. Αυτό το βλέπουν και οι οδηγοί και νομίζω ότι αρκετοί από αυτούς ενδιαφέρονται να έρθουν στην ομάδα μας».
Τέλος, ο Χάουετ τόνισε για την περίπτωση του Γκλοκ ότι απλά θέλουν να έχουν επιλογές και ότι συζητάνε μαζί του. «Θέλουμε να έχουμε ανοιχτές θέσεις γιατί θα έρθουν τα πάνω-κάτω στην αγορά των οδηγών.
Ο Γκλοκ έκανε φανταστική δουλειά στη Σιγκαπούρη και βρισκόμαστε σε συζητήσεις μαζί του αλλά μιλώντας ειλικρινά, νιώθουμε ότι θα μπορούσε να είχε ανάλογα αποτελέσματα και σε άλλους αγώνες, αν είχε κάνει καλύτερες εμφανίσεις στις κατατακτήριες δοκιμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια