FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οριστικο ΟΧΙ για τον αγωνα στο Μπαχρειν

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η FIA στη λέσχη αυτοκινήτου του Μπαχρέιν για να αποφασίσει αν θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Σαχίρ. Ο αγώνας, που επρόκειτο να ανοίξει τη σεζόν το Μάρτιο, αναβλήθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επιρατούσε στη χώρα, αλλά φαίνεται πως οδηγούμαστε σε οριστική ματαίωση. Οι πολίτες έστειλαν επιστολή στον Ζαν Τοντι, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν τη Formula 1 στη χώρα τους.
Η επιστολή στον πρόεδρο της FIA
«Στέλνουμε ανοικτή επιστολή για το γκραν πρι του Μπαχρέιν. Εμείς, οι πολίτες της χώρας, είμαστε υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θέλουμε να σκεφτείτε περισσότερο τις προκλήσεις που δημιουργούνται ότι οργανώνεται ένα τέτοιο γεγονός τη στιγμή που στη χώρα επικρατούν πολεμικές καταστάσεις, με τα τανκς και τους στρατιώτες να έχουν βγει στους δρόμους και πολλούς ανθρώπους να σκοτώνονται και να βασανίζονται.
Αν θέλετε να υποστηρίξετε τον κόσμο που υποφέρει, οφείλετε να ξανασκεφτείτε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του γκραν πρι, μέχρι να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία στο Μπαχρέιν.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την υποστήριξη που είμαστε σίγουροι ότι θα δείξετε. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σε ένα ελέυθερο και δημοκρατικό Μπαχρέιν
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια