FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Οχι στο ξεπουλημα F1 λεει ο μεγιστανας...

Ο Μπέρνι Έκλεστον χαρακτήρισε ως "σκουπίδια" τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Ρούπερτ Μέρντοχ να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσει τη Φόρμουλα 1.
Το Sky News δήλωσε ότι η εταιρεία του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης θα μπορούσε να υποβάλλει από κοινού προσφορά με τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ
ο οποίος είναι επίσης χορηγός της ομάδας Sauber. Ο Έκλεστον από την πλευρά του διέψευσε χαρακτηριστικά αυτά τα δημοσιεύματα τονίζοντας ότι «Η Φόρμουλα Ένα δεν είναι προς πώληση».
Η Φόρμουλα Ένα ανήκει στην εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου CVC Partners, η οποία πλήρωσε περίπου 1,7 δισ. για την επίχειρηση το 2005.
Οποιαδήποτε εξαγορά θα υπόκειται σε εκ νέου διαπραγμάτευση της συμφωνίας Concorde, ένα εμπορικό συμφωνητικό στο οποίο συμμετέχουν οι αγωνιστικές ομάδες, η CVC καθώς και το διοικητικό όργανο του αθλήματος, η FIA. Αυτή η συμφωνία δηλώνει ότι το άθλημα πρέπει να προβάλλεται στην τηλεόραση από ελεύθερα δίκτυα όπου αυτό είναι δυνατό.
Ο Έκλεστον δήλωσε στους Times την Τετάρτη ότι η πώληση της επιχείρησης στο News Corp θα περιέπλεκε την ελευθερία της Φόρμουλα Ένα να διαπραγματεύεται τα δικαιώματά της όπως εκείνη θέλει.
«Εμείς δεν θα πουλήσουμε σε μια εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης, επειδή αυτό θα περιόριζε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς» δήλωσε συγκεκριμένα ο ισχυρός άντρας της Φόρμουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια