FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Μεταγραφικός πυρετός επικρατεί στις ομάδες της Φόρμουλα 1 για το 2016

Το μεγάλο παζάρι της Φόρμουλα 1Την ώρα που οι μονομαχίες στη Φόρμουλα 1 καλά κρατούν οι μικρότερες ομάδες κάνουν τις πρώτες μεταγραφικές ζυμώσεις και αναζητούν τους επόμενους - πιο αποδοτικούς - οδηγούς. Αν και τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή μονομαχία ανάμεσα στους δύο «εσωκομματικούς» αντιπάλους της McLaren, τον Χάμιλτον και τον Ρόσμπεργκ, ήδη μερικές ομάδες κάνουν - σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα - τις πρώτες μεταγραφικές τους πρόβες. Τον χορό των μεταγραφών άνοιξε η Red Bull η οποία είναι πολύ πιθανόν να κάνει ριζική αλλαγή στο οπλοστάσιο των οδηγών της. Ο Ντανιίλ Κβιάτ δεν έχει την αναμενόμενη απόδοση και οι πρώτες φήμες θέλουν τη Red Bull να τον αντικαθιστά με τον Kάρλος Σάινθ τζούνιορ.
Ο πρώτος είναι πολύ πιθανόν να μείνει χωρίς δουλειά την επόμενη χρονιά. Οσο για τον δεύτερο πιλότο της, τον Ντανιέλ Ρικιάρντο, το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της χρονιάς αλλά προς το παρόν η Red Bull έχει βάλει στο στόχαστρο τον 17χρονο Μαξ Φερστάπεν! Ο μικρός έχει κλέψει την παράσταση με τις επιδόσεις του και ίσως να είναι η αιτία που ο Ρικιάρντο αλλάξει στρατόπεδο. Η Williams είναι μία από τις εταιρείες που θα ήθελε πολύ τον Ρικιάρντο στην ομάδα της ενώ η Ferrari βλέπει πολύ ζεστά την αντικατάσταση του Κίμι Ραϊκόνεν με τον Βάλτερι Μπότας.
Με το οδηγικό δίδυμο Νίκο Χούλκενμπεργκ και Σέρχιο Πέρεζ θα παραμείνει για το 2016 η Force India, σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της ομάδας, που δεν βλέπει τον λόγο να κάνει καμία αλλαγή στους οδηγούς της. Ο ανταγωνισμός το 2016 αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονος, αφού η FIA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, αναμένεται να δώσει έως τον Σεπτέμβριο το πράσινο φως για να εισέλθουν στα γκραν πρι και νέες ομάδες. Ετσι, το 2016 είναι πιθανόν να έχουμε στη γραμμή της εκκίνησης πάνω από 10 ομάδες.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ
Επόμενη στάση για τη Φόρμουλα 1 είναι το Μόντρεαλ του Καναδά. Ο Χάμιλτον θέλει μόνο νίκη στον έβδομο γύρο του φετινού πρωταθλήματος στην Φόρμουλα 1, εκεί όπου ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής γεύτηκε την πρώτη νίκη της καριέρας του. Ο ίδιος δήλωσε ότι στη συγκεκριμένη πίστα (ονομάζεται Ζιλ Βιλνέβ) έχει τις πιο ωραίες αναμνήσεις. Ο Χάμιλτον μετράει στο Μόντρεαλ 3 νίκες, 4 παρουσίες στο βάθρο και 3 εγκαταλείψεις. Ο βρετανός οδηγός της McLaren θέλει επιστροφή στις νίκες μετά το απογοητευτικό γκραν πρι στο Μονακό, εκεί όπου η ομάδα του τον έστειλε αδικαιολογήτως για αλλαγή ελαστικών, χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια του 10 γύρους πριν από τη λήξη του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια