FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Pole position και στην Αυστρία για Χάμιλτον

Ασυναγώνιστος είναι και φέτος ο Λιούις Χάμιλτον, που σήμερα το απόγευμα εξασφάλισε την pole position και στο αυριανό γκραν πρι της Αυστρίας, για έβδομη φορά στις οκτώ φετινές διοργανώσεις και συνολικά 45η στην καριέρα του.
Ο Βρετανός πιλότος ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ των εν ενεργεία οδηγών, που κατείχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η κατάρριψή του είναι απλώς θέμα χρόνου.Ο «ομόσταβλος» τού Χάμιλτον στην Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, θα μπορούσε πάντως να έχει επιβληθεί, αλλά μια ατυχία με το σπινάρισμα του μονοθέσιού του στον τελευταίο γύρο τον περιόρισε στη δεύτερη θέση.
Τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), τέταρτος ο Φελίπε Μάσα (Williams) και πέμπτος ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Βάλτερι Μπότας (Williams), Μαξ Φερστάπεν (Toro Rosso), Ντάνιιλ Κβίατ (Red Bull), Φελίπε Νασρ(Sauber) και Ρομέν Γκροσάν (Lotus).
Ο Κίμι Ραϊκόνεν έμεινε εκτός συνέχειας στην Q1 και... ξέσπασε βρίζοντας τους τεχνικούς της Ferrari, το ίδιο συνέβη και με τον Τζένσον Μπάτον, ενώ ούτε ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε πρόκριση για την Q3, όπως άλλωστε και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οδηγοί της McLaren, Αλόνσο και Μπάτον, έχουν ποινή 25 θέσεων ο καθένας (αλλαγή power unit), ενώ ποινή 10 θέσεων έχει επιβληθεί και στους Κβίατ, Ρικιάρντο (Red Bull), λόγω της αντικατάστασης πέμπτου κινητήρα στη διάρκεια της περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια