FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Formula 1: H λίστα με τις ετήσιες αμοιβές των πιλότων

Το περιοδικό Business Book δημοσίευσε τη λίστα με τις αμοιβές των πιλότων της Formula 1 για το 2015. Στη λίστα αυτή έρχεται πρώτος ο Φερνάντο Αλόνσο με το νέο του συμβόλαιο με τη McLaren, το οποίο του αποφέρει 35 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ο καλύτερα αμειβόμενος πιλότος της Formula 1 για το 2015, αφού το νέο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη McLaren θα του αποφέρει 35 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από το δεύτερο και σίγουρα όχι αντιπροσωπευτικό της φετινής βαθμολογικής συγκομιδής του.

Δεύτερος είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari με 28 εκατ. ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το καλύτερο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Red Bull τα χρόνια της κυριαρχίας της.

Μόλις στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα πάρει φέτος από τη Mercedes 25 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό θα είναι διαφορετικό από του χρόνου, καθώς ο Βρετανός πιλότος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές και μεγάλα μπόνους.
 Πιο πίσω στην κατάταξη συναντάμε τον Κίμι Ράικονεν της Ferrari με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 18 εκατ. ευρώ. Στην πέμπτη θέση κατατάσσεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Mercedes με 13,5 εκατ. ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα είναι οι αμοιβές των πιλότων της Red Bull, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να εισπράττει μόλις 1,5 εκατ. ευρώ και γράφουμε μόλις, καθώς το ποσό αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ταλέντου του. O ομόσταβλός του, Δανιήλ Κβιάτ θα βάλει στο λογαριασμό του 750.000 ευρώ, όμως υπάρχουν και πολύ χειρότερα, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Ρομπέρτο Μέρχι της Μanor έχει αποδοχές 50.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια