FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ MERCEDES GP

Ποιον να πάρει η Mercedes; (POLL) Η απόφαση του Nico Rosberg να αποχωρήσει από τη Formula 1 έπιασε εξαπίνης όχι μόνο τους φίλους της Formula 1 αλλά και τους ανθρώπους της Mercedes AMG Petronas που δε γνώριζαν τίποτα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 28/10 οπότε και ο Γερμανός πιλότος, έπειτα από ένα ολονύκτιο ξεφάντωμα που ολοκληρώθηκε στις 9 το πρωί, έχοντας πια λάβει την οριστική του απόφαση, ανέλαβε να ενημερώσει μέσω τηλεφώνου τον Toto Wolff για τα καθέκαστα. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
 Εδώ και λίγα 24ωρα λοιπόν άνοιξε θέση εργασίας στο καλύτερο μαγαζί των τελευταίων ετών στο γκριντ της Formula 1. «Ο Nico με την απόφασή του μόλις έκανε σε κάποιον το πιο καταπληκτικό δώρο Χριστουγέννων», είπε χαρακτηριστικά ο Daniel Ricciardo της Red Bull. Οι ιθύνοντες της γερμανικής ομάδας τονίζουν πως δεν βιάζονται να βρουν τον πιλότο που θα πάρει τη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, την ώρα που ο Lewis Hamilton που δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει όποιος κι αν είναι ο νέος του team-mate, προειδοποιεί τους ενδιαφερόμενους, πως θα πρέπει να διαθέτουν γερό στομάχι για να αντέξουν την πίεση λόγω του υψηλού ανταγωνισμού. Σκιαγραφώντας το προφίλ του επόμενου παρτενέρ του, ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είπε: «Θα πρέπει να είναι κάποιος που θα δουλέψει καλά μέσα στην ομάδα. Με δυνατό χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση του ανταγωνισμού. Χρειάζεσαι κάποιον με καλές αξίες, να έρθει και να εκπροσωπήσει με θετικό τρόπο την ομάδα, με εργασιακό ήθος και σταθερή απόδοση ώστε να μπορέσουμε να κατακτήσουμε και πάλι το Πρωτάθλημα κατασκευαστών».
"Το 80% του γκριντ με πήρε τηλέφωνο!"
Τα σενάρια για τον διάδοχο του Rosberg έχουν ήδη ξεκινήσει με τα ονόματα που ακούγονται να δημιουργούν πολύ υψηλές προσδοκίες και όνειρα στο φιλοθεάμον κοινό. «Έχω 'βομβαρδιστεί με τηλεφωνικές κλήσεις. Το 80% των πιλότων με έχουν καλέσει. Μόνο ο Raikkonen και ο Kvyat δεν με έχουν πάρει ακόμα κι αυτό γιατί δεν έχουν το τηλέφωνό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wolff σε συνέντευξή του στη Gazzeta dello Sport τονίζοντας πως δεν έχει πρόθεση να ανακατευτεί, όπως είπε, στα εσωτερικά της Ferrari και της McLaren, αλλά και της Williams, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κατηγορηματικά τίποτα. Το θέμα βέβαια είναι να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν Mercedes. Αν δηλαδή είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε πιο εκκεντρικές και ριψοκίνδυνες, για την εσωτερική γαλήνη της ομάδας, επιλογές ή θα κινηθούν εκ του ασφαλούς.
Γιατί είναι άλλο πράγμα να πλαισιώσουν τον Hamilton με κάποιον πιλότο ανάλογου βεληνεκούς και δυνατοτήτων όπως ο Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel ή τον εκρηκτικό Max Verstappen και τον Valtteri Bottas που αναζητά την ευκαιρία για να κάνει το επόμενο βήμα και εντελώς διαφορετική ιστορία αν προχωρήσουν σε πιο ασφαλείς και low profile λύσεις των Pascal Wehrlein - Esteban Ocon που αποτελούν "παιδιά" της εταιρείας. «Το πρώτο μονοπάτι είναι να σκεφτούμε να έχουμε Νο1 και Νο2 στην ομάδα. Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έκανε η Ferrari την εποχή που στην ομάδα ήταν ο Michael Schumacher και ο Felipe Massa. Αυτό σημαίνει ότι θα προσλάβεις ένας πιλότο που θα σου εγγυάται βαθμούς για το Πρωτάθλημα κατασκευαστών», ανέφερε ο Wolff για να προσθέσει:
«Η δεύτερη υπόθεση είναι να προωθήσουμε τους νέους οδηγούς μας, τον Ocon ή τον Werhlein. Οι άλλες ομάδες δίνουν ευκαιρία σε νέους, όπως ο Max Verstappen (Red Bull) και ο Stoffel Vandoorne (McLaren)». Υπάρχει όμως και μια τρίτη λύση: «Να επιστρέψουμε στην αγορά με σκοπό να βρούμε άλλον έναν κορυφαίο οδηγό». Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν μια σειρά από συναντήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της Mercedes ώστε να αποφασίσουν ποια λύση θα επιλέξουν. Ο Nico Lauda πάντως δεν βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο πρόσληψης κάποιου νεαρού οδηγού. «Πρακτικά το μισό γκριντ της F1, ίσως και παραπάνω, έχει επικοινωνήσει μαζί μας από την Παρασκευή. Μονίμως απαντώ σε κλήσεις», είπε ο Αυστριακός στην Gazzetta dello Sport προσθέτοντας: «Είναι ρίσκο να προσλάβουμε έναν νέο οδηγό γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο δυνατός θα μπορούσε να είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια