FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ F1 ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ...


1991 Βελγικό GP : Ο Μίκαελ Σουμάχερ κάνει το ντεμπούτο του στην F1 με την ομάδα της Jordan. Στα δοκιμαστικά πήρε την 7η θέση, όμως στον αγώνα αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει στον πρώτο κιόλας γύρο από πρόβλημα στον συμπλέκτη.
1992 Βελγικό GP : Ο Σούμι πανηγυρίζει έξαλλα την πρώτη -από τις 91- νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Γερμανός θριάμβευσε με το μονοθέσιο της Benetton στην βρεγμένη πίστα του Σπα.
1994 GP Αυστραλίας: Ο Schumacher αγκαλιάζει τους μηχανικούς της Βenetton μετά την στέψη του ως παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 για πρώτη φορά , αφού προηγήθηκε η σύγκρουση με τον βασικό αντίπαλό του Ντέιμον Χιλ στην διάρκεια του αγώνα.

1996-2006 : Ο Σουμάχερ ενώνει τις δυνάμεις του με την Ferrari για να κερδίσει επιπλέον πέντε παγκόσμια πρωταθλήματος οδηγών στην Φόρμουλα 1.

1996 GP Ισπανίας : Σε καταρρακτώδεις συνθήκες , ο Γερμανός προσπερνά με περίσσεια μεγαλοπρέπεια τον έναν μετά τον άλλο τους αντιπάλους του, όπως και τον Ζακ Βιλνέβ στην φωτογραφία και εξασφαλίζει την πρώτη του νίκη με τη Ferrari

1999 Βρετανικό GP : 'Οτι απέμεινε από το μονοέσιο του Σούμι, μετά την πρόσκρουσή που είχε στην στροφή Stowe στην πίστα του Σιλβερστόουν. Ο Γερμανός εγκαταλείπει τον αγώνα με ένα σπασμένο πόδι και συγχρόνως οι όποιες ελπίδες είχε για κατάκτηση του τίτλου εξανεμίσθηκαν.

2000 GP Ιαπωνίας : Ο Σούμι πανηγυρίζει στην πίστα της Σουζούκα τη νίκη που του χάρισε τον πρώτο του τίτλο με την Ferrari.
2002 Αυστριακό GP : Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο πήρε εντολή από τα πιτς της Ferrari να ανοίξει τον δρόμο στον Σουμάχερ προκειμένου να περάσει πρώτος στον αγώνα και να εξασφαλίσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του.
2004 Βελγικό GP : Ο Σουμάχερ κερδίζει το 7ο παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών στην καριέρα του έχοντας τερματίσει στην δεύτερη θέση στο γκραν πρι του Βελγίου, πίσω από τον Κίμι Ράϊκονεν με την Mc Laren

2006 GP Βραζιλίας : Μπορεί να πέτυχε την 91 πρώτη νίκη στην καριέρα του, όμως ο Σουμάχερ έχασε τον τίτλο από τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Γερμανός φιλά την αγαπημένη του Ferrari μετά την ολοκλήρωση του γκραν πρι στην πίστα του Ιντερλάγκος, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. 
2010 GP Αμπού Ντάμπι: O Σουμάχερ ολοκληρώνει έναν απογοητευτικό χρόνο μετά την επιστροφή του στην Φόρμουλα 1 με την Mercedes GP. Έναν χρόνο που συνοδεύθηκε από ένα φρικτό ατύχημα με την Force India του Λουίτζι
2012 Ευρωπαϊκό GP : Ο Σουμάχερ ανεβαίνει για πρώτη -και τελευταία - φορά στο βάθρο, στο δεύτερο πέρασμά του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Σούμι τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον Αλόνσο (Ferrari) και τον Ράϊκονεν (Lotus).
2012 : « Παρά το γεγονός ότι είμαι ακόμα σε θέση να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους οδηγούς , νομίζω ότι έφτασε η ώρα να πω αντίο. Ανυπομονώ για τη ζωή μετά Φόρμουλα 1» δήλωσε τον Οκτώβριο του 2012 ο Σουμάχερ αναγγέλλοντας τη δεύτερη -και οριστική- αποχώρησή του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια