FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Συμβιβασμο θελουν οι 8 ομΑδες της F1 με τη FIA

Οι οκτώ ομάδες-μέλη της FOTA εμφανίστηκαν πρόθυμες να ρίξουν... νερό στο κρασί τους στη διαμάχη τους με την FIA για τους κανονισμούς του 2010, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάσπασης της F1 και δημιουργίας ενός ξεχωριστού πρωταθλήματος. Μέσω επιστολής που απέστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, η Ένωση των ομάδων F1 δηλώνει έτοιμη να δεχτεί ουσιαστικά το επίμαχο μπάτζετ καπ, αρκεί αυτό να ισχύσει για όλους τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα και η εφαρμογή του να ελέγχεται από μια ανεξάρτητη αρχή.
«Έχει έρθει η ώρα όπου, για τα συμφέροντα του αθλήματος, θα πρέπει όλοι να αναζητήσουμε τον συμβιβασμό και να ολοκληρώσουμε άμεσα την παρατεταμένη αντιπαράθεση σχετικά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2010», αναφέρει η FOTA στην επιστολή της προς την FIA.
«Ελπίζουμε να θεωρήσετε πως αυτή η επιστολή αντιπροσωπεύει μια σημαντική κίνηση από τις ομάδες, όλες από τις οποίες έχουν ξεκάθαρα εκδηλώσει την θέλησή τους να δεσμευτούν στο σπορ μέχρι το τέλος του 2012. »Αισθανόμαστε ότι ίσως είναι εφικτή μια λύση βασισμένη στην πρόταση της FOTA για περιορισμό των πόρων, αλλά με την παράλληλη εφαρμογή μέτρων.» Θα προτείναμε τον διορισμό μιας κορυφαίας εταιρίας από ανεξάρτητους λογιστές, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μια ελεγκτική διαδικασία που θα εφαρμόζεται σε όλες τις ομάδες.»Αυτή η διαδικασία και τα ετήσια αποτελέσματα θα αποστέλλονται στην FIA. Δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί ένα τέτοιο σύστημα, βασισμένο σε μια αντικειμενική επαλήθευση της συμμόρφωσης προς τους κανονισμούς, να μην ήταν αποδεκτό από όλες τις πλευρές
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια