FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Η FIA ανακοινωσε τις ομαδες του 2010

ΟΛΕΣ σχεδόν οι φετινές ομάδες της Formula 1, καθώς και τρεις νέες, περιλαμβάνονται στη προσωρινή λίστα των συμμετοχών του 2010 που ανακοίνωσε επίσημα η FIA - ωστόσο για τις οκτώ από τις δέκα υπάρχουσες ομάδες (εξαιρούνται οι Williams και Force India) η Ομοσπονδία επέβαλε ειδικούς όρους, με τους οποίους είναι υποχρεωμένες να συμφωνήσουν μέχρι την επόμενη Παρασκευή (19/06) για να διατηρήσουν τη θέση τους στο σπορ του χρόνου! Η πρώτη, προσωρινά λίστα των ομάδων που θα συμμετέχουν το 2010, είναι η ακόλουθη:
Scuderia Ferrari
Scuderia Toro Rosso
Red Bull Racing
Williams F1
Force India F1
Campos Grand Prix
Manor Grand Prix
Team US F1
McLaren Mercedes
BMW Sauber F1
Renault F1
Toyota Racing
Brawn GP

Όπως μπορείτε να διαπιστώστε, οι νέες ομάδες του 2010 είναι οι Manor, Campos και USF1. Για αυτές τις τρεις ομάδες η θέση στο σπορ του χρόνου είναι εξασφαλισμένη, όπως και η συμφωνία με την Cosworth για την προμήθεια κινητήρων. Το ίδιο ισχύει και για τις Williams και Force India, οι οποίες αποστασιοποιήθηκαν από το σύνδεσμο των ομάδων F1 (FOTA) και δήλωσαν συμμετοχή άνευ όρων.
Οι όροι που έχει θέσει ο FOTA δεν έγιναν αποδεκτοί από τον Max Mosley και το αντίστροφο, συνεπώς για της McLaren, BMW Sauber, Renault F1, Toyota και Brawn GP η συμμετοχή είναι προσωρινή. Θα επιβεβαιωθεί μόνο αν συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές μέχρι την επόμενη Παρασκευή νέοι όροι σχετικά το το όριο προϋπολογισμού και τους κανονισμούς του 2010 και -κυρίως- σχετικά με τη διανομή του πλούτου με το Σύμφωνο Ομονοίας του 2012.
Για τη Ferrari και για τις RBR και STR είναι ενδιαφέρον ότι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα ως σταθερές συμμετοχές (των οποίων η παρουσία το 2010 δεν εξαρτάται από τη συμφωνία των όρων). Η FIA τις συμπεριέλαβε ως τέτοιες χωρίς τις συγκατάθεση των τριών ομάδων, λέγοντας ότι τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τη FIA και τη FOM νομικά τις υποχρεώνουν να βρίσκονται στο σπορ μέχρι το 2012.
Φυσικά η Ferrari αρνείται και κάνει κόντρα στην FIA. Σε ανακοινωθέν της αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της λίστας του 2010, η ιταλική ομάδα αναφέρει: "Η Ferrari κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2010 στις 29 Μαΐου 2009 υπό συγκεκριμένους όρους. Μέχρι σήμερα, αυτοί οι όροι δεν έχουν καλυφθεί."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια