FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

MotoGP Ιταλιας 2009: Οριακά ο J. Lorenzo!

Οι δύο αναβάτες της Yamaha, Jorge Lorenzo και Valentino Rossi, έδειξαν από νωρίς στο Μουτζέλο -σε μια πίστα που ταιριάζει στη Μ1- ότι θα είναι δύσκολο να απειληθούν στον 5ο φετινό αγώνα του MotoGP, την προσεχή Κυριακή (31/05).
Ο Ισπανός ήταν σχεδόν δύο δέκατα ταχύτερος του Ιταλού -που διεκδικεί την όγδοη διαδοχική νίκη μέσα στην πατρίδα του!- στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (29/05). Ο Casey Stoner τους πλησίασε αρκετά, στο ένα δέκατο από τον "γιατρό", λέγοντας ότι ξεκίνησε καλύτερα από ποτέ την προσπάθεια να εξασφαλίσει την πρώτη νίκη της Ducati στη χώρα της. Ο Αυστραλός επικεντρώθηκε στα «ελεύθερα» κυρίως στις δοκιμές της ανάρτησης και στις ρυθμίσεις και δεν έκανε συστοιχία γύρων - συνεπώς είναι ακόμα άγνωστο πόσο ανταγωνιστικός θα είναι σε συνθήκες αγώνα.
"Κανονικά χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο χρόνο για να ανέβουμε σε καλό ρυθμό εδώ" είπε ο πρωταθλητής του 2007. "Δυστυχώς είχα πολλά να δοκιμάσω σήμερα και δεν ήμαστε σε θέση να κάνουμε τους διαδοχικούς γύρους που θέλαμε, για να ρίξουμε τους χρόνους, αλλά γενικώς οι δοκιμές μας άφησαν θετική αίσθηση. Αισθανόμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι σε σχέση με το παρελθόν εδώ." Ανάλογη είναι η ψυχολογία και του Valentino Rossi: "Στο LeMans πήγαν όλα στραβά και πιστεύω ότι εδώ θα γυρίσουμε στα καλύτερά μας. Αισθάνομαι πίεση σχετικά με το σερί νικών, αλλά ο κόσμος πάντοτε με ωθεί και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και φέτος."
Ο τέταρτος διεκδικητής του τίτλου, Dani Pedrosa (Repsol Honda), ήταν 4ος και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός στις ελεύθερες δοκιμές. Ο Ισπανός άφησε με διαφορά ενός δεκάτου πίσω του τους Colin Edwards (Tech3 Yamaha) και Alex de Angelis (Honda Gresini), την ώρα που ο έτερος αναβάτης του HRC, Andrea Dovizioso, σημείωσε τον 9ο χρόνο με υστέρηση 1,4" από την κορυφή. Πάντως, τέσσερις αναβάτες έσπασαν το ρεκόρ ανώτερης ταχύτητας στο Mugello και ένας εξ αυτών, ο D. Pedrosa, σημείωσε την υψηλότερη τελική που έχει σημειωθεί στο σπορ: 349.3 km/h!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια