FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

F1: Ο Ροσι στη Ferrari το 2011;

Ο Βαλεντίνο Ρόσι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στη Φόρμουλα 1 και να «τρέχει» για τη Ferrari, με την οποία τα τελευταία χρόνια έχει… έντονο φλερτ. Ο πετυχημένος Ιταλός αναβάτης μπορεί να έχει συμβόλαιο με τη Yamaha μέχρι και το 2010, αλλά δήλωσε ότι θα του άρεσε η ιδέα να περάσει στη Φόρμουλα 1, κάτι που, όπως τόνισε, θα μπορούσε να γίνει το 2011.
«Το 2010 έχω συμβόλαιο με τη Yamaha, επομένως θα είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Επιπλέον, η Ferrari δεν διαθέτει τρίτο μονοθέσιο και εγώ δεν έχω αποφασίσει προς το παρόν να αλλάξω άθλημα», δήλωσε ο πολυνίκης Ιταλός αναβάτης και οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των MotoGP. To εμπόδιο πάντως που ανέφερε ο Ρόσι τείνει να βρει λύση καθώς, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της FOTA και της Ferrari, Λούκα ντι Μοντιτζέμολο μέρος της νέας συμφωνίας μεταξύ της Ενωσης και της FIA αποτελεί ένδειξη ότι οι ομάδες προετοιμάζονται για την είσοδο και τρίτου μονοθεσίου για την καθεμία.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο «γιατρός» δηλώνει ανοικτά την επιθυμία του να πάρει… μεταγραφή στη Φόρμουλα 1 . Πριν μερικά χρόνια είχε δοκιμάσει σε πίστα μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας, με άκρως ικανοποιητικές μάλιστα επιδόσεις. Τότε, αναφερόταν ότι η Ferrari σκεφτόταν να τον χρίσει αντικαταστάτη του Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια