FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγη κανονισμων απαιτει η FIA

Μετά την επικύρωση του προγράμματος της Formula 1 για το 2012 το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφάσισε μερικές αλλαγές στους κανονισμούς (τεχνικούς και αγωνιστικούς) του αθλήματος για την επόμενη χρονιά.
Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ.
Σε ό,τι αφορά στους αγωνιστικούς κανονισμούς οι αλλαγές είναι πολλές χωρίς κάποια να είναι πολύ σημαντική. Σημαντικότερη θεωρείται η θέσπιση ενός τριημέρου δοκιμών εξέλιξης κατά την διάρκεια της σεζόν, κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι. Η μόνη ευκαιρία για τις ομάδες όσο διαρκούσε το πρωτάθλημα ήταν οι δοκιμές νέων οδηγών όπως αυτή που έγινε στο Αμπου Ντάμπι, μετά τον αντίστοιχο αγώνα.
Επιπλέον, όπως ήταν γνωστό, κανένα μονοθέσιο δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις χειμερινές δοκιμές αν πρώτα δεν έχει περάσει υποχρεωτικά από όλα τα crash tests.
Για να αποφευχθεί η πιθανότητα να διαρκέσει ένας αγώνας μέχρι και οκτώ ώρες λόγω μιας μεγάλης διάρκειας διακοπή, θεσπίζεται το όριο των τεσσάρων ωρών ως μέγιστη διάρκεια ενός GP.
Πριν την επιστροφή του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στα πιτς, όλα τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στην πίστα στο τέλος της κατάταξης και όχι στη θέση που ήταν πριν την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Ετσι, θα υπάρξει μια «καθαρή» επανεκκίνηση του αγώνα χωρίς τα πιο αργά μονοθέσια να καθυστερούν εκείνα που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.
Επίσης, τα μονοθέσια που βρίσκονται στο pit lane όταν ο αγώνας διεκόπη θα μπορούν να επιστρέψουν στο grid στη θέση που είχαν πριν τη διακοπή του αγώνα.
Δεν επιτρέπεται στους οδηγούς για οποιαδήποτε επαρκή λόγο π.χ. να «κόψουν» ένα σικέιν σε αναγνωριστικούς γύρους ή γύρους εισόδου με σκοπό να γλυτώσουν χρόνο και καύσιμα.
Απαγορεύεται επίσης στους οδηγούς να επιστρέψουν στην αγωνιστική τους γραμμή ενώ έχουν απομακρυνθεί από αυτήν για να υπερασπιστούν τη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια