FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Οι οδηγοι του 2012

H FIA έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα των ομάδων και των οδηγών τους που θα συμμετάσχουν στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα F1.
Κάποιοι από τους πιλότους του 2011 θα αποχωρίσουν από τη Formula 1 και κάποιοι θα μετακινηθούν σε άλλες ομάδες.
Από τις 12 ομάδες που θα υπάρχουν οι επτά έχουν «κλείσει» το οδηγικό δίδυμο για την επόμενη χρονιά. Αυτές είναι οι Red Bull, McLaren-Mercedes, Ferrari, Mercedes GP, Sauber, Team Caterham και Marussia.
Σε ό,τι αφορά στη Red Bull έχει «δέσει» τον φετινό Παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ μέχρι το 2014. Ο Μαρκ Γουέμπερ ανανέωσε στο GP του Βελγίου τη συνεργασία του με την Αυστριακή ομάδα για έναν ακόμη χρόνο.
Η McLaren-Mercedes διατηρεί κι αυτή τους οδηγούς της το 2012 με τον Τζένσον Μπάτον να υπογράφει κατά την διάρκεια της χρονιάς νέο συμβόλαιο, ως ανταμοιβή για τις εμφανίσεις του τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Βρετανός πιλότος θα αγωνίζεται του χρόνου με το νούμερο 3 καθώς φέτος τερμάτισε τρίτος στην κατάταξη των οδηγών. Με το «τέσσερα» θα τρέχει ο Λιούις Χάμιλτον καθώς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην αντίστοιχη θέση. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με τη McLaren και όπως έχει αποκαλύψει έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας τους.
Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα παραμένουν στη Ferrari καθώς και οι δύο έχουν συμβόλαια σε ισχύ. Ο Ισπανός πιλότος που θα τρέχει με το νούμερο «πέντε», είναι «δεμένος» στη Scuderia μέχρι το 2016. Αντιθέτως, ο Μάσα έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς και όπως είχε αναφέρει ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο θα πρέπει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό μέσα στην επόμενη χρονιά, για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις επέκτασης της συνεργασίας του με την ομάδα του Μαρανέλο. Το νούμερο με το οποίο θα αγωνίζεται το 2012 στο πρωτάθλημα ο Βραζιλιάνος θα είναι το «έξι».
Η Mercedes GP εμπιστεύεται τους γερμανούς πιλότους και για αυτό τον λόγο διατηρεί στις τάξεις της τόσο τον Μίκαελ Σουμάχερ όσο και τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Για τον επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή η Mercedes GP δήλωσε ότι θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα και μετά το 2012 όπου λήγει το τριετές συμβόλαιο του. Εκείνος που φέτος θα έχει το νούμερο επτά στο μονοθέσιο (αν και τερμάτισε στο πρωτάθλημα πιο χαμηλά από τον Ρόσμπεργκ που πήρε το οκτώ), δήλωσε ότι θα πρέπει να δει τις δυνατότητες που θα έχει το νέο μονοθέσιο και μετά θα αποφασίσει. Σε ό,τι αφορά στο Νίκο Ρόσμπεργκ υπέγραψε νέο, πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με ισχύ και μετά το 2013 με τη Mercedes GP στο Αμπου Ντάμπι.
Η Sauber είχε ανακοινώσει από τον Ιούλιο ότι θα παραμείνει με τους Καμούι Κομπαγιάσι και Σέρτζιο Πέρες για το 2012. Ο δεύτερος έχει ακόμη συμβόλαιο εν ισχύ και ο πρώτος θα βρίσκεται στην ομάδα για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια