FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

O Luca di Montezemolo μιλα ανοικτα...

Για την ανάγκη αύξησης των δοκιμών στη Formula 1 και διατήρησης των κλασσικών ευρωπαϊκών GP στο πρόγραμμα, καθώς και για τους οδηγούς της Scuderia μίλησε ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, σε εκδήλωση της εταιρείας στο Fiorano - ενώ παράλληλα αρνήθηκε τις φήμες ότι θα διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας το 2013.
Το θέμα των δοκιμών είναι λεπτό, μιας και αφορά σε μεγάλο βαθμό στον έλεγχο του κόστους των ομάδων της Formula 1. Από το 2009, στη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι ομάδες είχαν αποφασίσει το δραστικό περιορισμό των δοκιμών το χειμώνα και την πλήρη απαγόρευσή τους στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς.
Το 2012 ψηφίστηκε να γίνει ένα τετραήμερο δοκιμών (στις αρχές Μαΐου) στο Mugello και η Ferrari πιέζει να επιτραπούν περισσότερες δοκιμές, δια στόματος Luca di Montezemolo - ενώ την ίδια στιγμή ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας, Stefano Domenicali, δηλώνει ότι η Scuderia εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον περιορισμό των εξόδων.
Ο Luca di Montezemolo είπε ότι οι δοκιμές χρειάζονται για την εξέλιξη των νέων οδηγών: "Στήριζα την απόφαση περιορισμού των δοκιμών, αλλά αυτός πήγε πολύ μακριά. Πρέπει να υπάρχει κάτι στη μέση των δύο άκρων. Είναι περίεργο ότι ένα από τα πιο επαγγελματικά σπορ του κόσμου δεν επιτρέπει στους παίκτες του να προπονούνται.
Αυτό είναι κακό για τους οδηγούς μας. Έχουμε την Ακαδημία Ferrari, με ορισμένους καλούς νέους οδηγούς που έχουν δυναμική, αλλά δεν μπορώ να τους βάλω να τρέχουν με αυτοκίνητα Τουρισμού ή στα Καρτ. Ο Giancarlo Fisichella είναι καλός οδηγός στη F1, αλλά στα GT στους πρώτους 3-4 αγώνες οι Gianmaria Bruni και Jaime Melo ήταν ταχύτεροί του με τη Ferrari 458. Είναι διαφορετικά από ένα μονοθέσιο.
Δεν μου επιτρέπεται να κάνω δοκιμές στο Fiorano, αλλά είμαι αναγκασμένος να επενδύσω ένα τεράστιο ποσό στον προσομοιωτή. Μπορείτε να δείτε ότι ο προσομοιωτής είναι σαν κτήριο. Το Fiorano δεν προσφέρει πλεονέκτημα πια, διότι έχει γίνει πια σαν πίστα για Καρτ. Το Mugello είναι φανταστικό, αλλά όχι το Fiorano.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια