FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Απομακρυνσεις διαρκειας για την Torro Rosso

Εκπληκτος δηλώνει ο Χάιμε Αλγκουερσουάρι με την απόφαση της Toro Rosso να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο του για το 2012. Ετσι, ο Ισπανός πιλότος κινδυνεύει να μείνει χωρίς ομάδα καθώς οι περισσότερες θέσεις οδηγών έχουν πλέον κλείσει.
Η Toro Rosso αποφάσισε χθες να ανανεώσει πλήρως το οδηγικό της δίδυμο δίνοντας βήμα σε δύο σχετικά άπειρα πρόσωπα στη Formula 1, τους Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ζαν-Ερίκ Βερνιέ, αντίστοιχα. Η εξέλιξη αυτή έδειξε στην ουσία την πόρτα της εξόδου στους φετινούς πιλότους της ομάδας, Χάιμε Αλγκουερσουάρι και Σεμμπαστιέν Μπουεμί, αντίστοιχα.
Ο πρώτος παραδέχθηκε ότι αυτό το σενάριο δεν ήταν το περίμενε καθόλου αφού όπως είπε μία εβδομάδα νωρίτερα είχε τις διαβεβαιώσεις ότι η ομάδα είχε σχέδια για εκείνον στο μάλλον.
«Είμαι πολύ έκπληκτος με την απόφαση. Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, μετά τη νίκη στο Challenge of the Stars, μίλησα με τους Χέλμουτ Μάρκο και Φρανζ Τοστ, όπου και οι δύο μου είπαν για τα σχέδια που είχαν για εμένα το 2012.
Μίλησαν με ενθουσιασμό και έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη ενώ παράλληλα μου ζήτησαν να βρίσκομαι στη Μαδρίτη, τη Δευτέρα για μια σημαντική εκδήλωση, όπου με ανάγκασαν να επιμείνω σε σχέδια εκτός Formula 1 για το 2012», δήλωσε ο 0 21χρονος Ισπανός.
Ακόμη κι αν βρίσκεται την όλη κατάσταση ακατανόητη, υπογράμμισε ότι δεν κρίνει την απόφαση της ομάδας της Φαένζα λόγω του τρόπου που κι εκείνος είχε συμμετάσχει στην Formula 1. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλγκοουερσουάρι αντικατέστησε τον Σεμπαστιέν Μπουρντέ στα μέσα του 2009, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» στον χώρο, αφού δεν είχε ξαναοδηγήσει μέχρι τότε μονοθέσιο της Formula 1 στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια