FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΑΛΟΝΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Ο Ισπανός άκρως ικανοποιημένος με τη βελτίωση της Ferrari, λέει ότι η διαχείριση των ελαστικών του δίνει ελπίδες νίκης. Ράικονεν: "Θα μπορούσα να είχα πάρει την πολ ποζίσιον".
Η παντελώς απρόσμενη ταχύτητα που επιδεικνύει η Ferrari F14 T αυτό το τριήμερο στη Σιγκαπούρη δίνει στον Φερνάντο Αλόνσο τη ρεαλιστικότερη -­μέχρι στιγμής- ελπίδα του να κερδίσει ένα φετινό Γκραν Πρι της Formula 1 - και ο ίδιος ο Ισπανός δεν αρνήθηκε ότι τρέφει ελπίδες νίκης.
Ο Ισπανός είχε παρεμφερή ταχύτητα με τις δύο Red Bull στο τέλος των δοκιμών κατάταξης και αναμφίβολα οι ελπίδες για νίκη στηρίζονται στην κρισιμότητα που θα έχει στον αγώνα της Κυριακής η διαχείριση των δύο μαλακότερων τύπων ελαστικών της Pirelli. Η Ferrari και ο Ισπανός τα καταφέρνουν πολύ καλά σε αυτό τον τομέα.
"Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές, όπως συμβαίνει συχνά, αλλά συνήθως στις κατατακτήριες δοκιμές χάνουμε λίγο χρόνο. Αλλά σήμερα, παραμείναμε ανταγωνιστικοί στις δοκιμές κατάταξης και αυτά είναι πολύ καλά νέα", είπε ο Αλόνσο.
"Στο τέλος πήραμε την 5η θέση, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά αυτή είναι μια πολύ διαφορετική 5η θέση διότι είμαστε μόνο δύο δέκατα μακριά από την πολ ποζίσιον. Οπότε, αναμφίβολα είμαι χαρούμενος και πιστεύω ότι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε αύριο τους πρωτοπόρους, κάτι που δεν συνηθίζουμε να κάνουμε -αλλά αύριο θα έχουμε αυτή την ευκαιρία κι ελπίζω να τελειώσουμε αυτό το τριήμερο με καλό τρόπο".
"Θα κάνουμε καλή εκκίνηση και θα περάσουμε δύο ή τρία αυτοκίνητα και έπειτα θα παίξουμε με τη στρατηγική. Πιστεύω ότι ο ρυθμός φθοράς των ελαστικών θα είναι πολύ σημαντικός. Είδαμε χθες στις συστοιχίες γύρων ότι η φθορά είναι αρκετά μεγάλη και πρέπει να έχουμε τα ελαστικά ζωντανά σε σημαντικά σημεία του αγώνα, και να πιέσουμε κατά τη διάρκεια αυτών των γύρων".
Κίμι: "Έχασα μια πιθανή πολ ποζίσιον!"
Ο Κίμι Ράικονεν, στο μεταξύ, έχοντας πετύχει τον πρώτο χρόνο στην πρώτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης και τον τέταρτο στη δεύτερη, εκτιμά ότι το ηλεκτρικό πρόβλημα της F14 T στα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα και την πολ ποζίσιον!
"Το πίστευα, ότι ήταν εφικτό, αν όλα κυλούσαν ομαλά. Στην αρχή του τριημέρου πασχίζαμε λίγο, αλλά μετά κάναμε ορισμένες αλλαγές στο αυτοκίνητο και το φέραμε πιο κοντά στις επιθυμίες μου, κι έτσι κατάφερα να οδηγώ όπως ήθελα", είπε ο Φινλανδός. "Όμως, μετά παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα και είναι κρίμα, καθότι πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολύ καλή δουλειά σήμερα".
Το αποψινό βράδυ στη Σιγκαπούρη πάντως θα είναι κρίσιμο για τον Κίμι, καθότι η Scuderia καλείται να επιδιορθώσει ό,τι πρόβλημα ήταν που παρουσίασε η F14 T χωρίς να παραβιάσει τους αυστηρούς περιορισμούς που ισχύουν στις παρεμβάσεις του μονοθεσίου στο (παρκ φερμέ) μεταξύ των δοκιμών κατάταξης και του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια