FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Επικρίσεις Έκλστοουν για Φέτελ και Αλόνσο


REUTERS/CAREN FIROUZ

Ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν.

Επικρίσεις για τη στάση που επέδειξε και τον τρόπο που διαχειρίστηκε μια αποτυχημένη γι΄ αυτόν χρονιά δέχθηκε οΣεμπάστιαν Φέτελ από τον εμπορικό διευθυντή της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν.
Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος άφησε τη Red Bull για να κρατά την επόμενη περίοδο το τιμόνι της Ferrari, ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν χωρίς νίκη, αν και υπήρξε απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις.  
«Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του Σεμπάστιαν, αλλά και λίγο απογοητευμένος από τη στάση του, η οποία νομίζω ότι έχει αλλάξει. Ενεργεί σαν ένας ηττημένος άνθρωπος και δεν είναι, δεν είναι αυτή η νοοτροπία του» έγραψε ο 84χρονος Βρετανός, στον πρόλογο της επίσημης ανασκόπησης της σεζόν στη Φόρμουλα Ένα.
Η Ferrari διάγει περίοδο πολλών και σημαντικών αλλαγών. Μόνο εντός του 2014 άλλαξε τρεις φορές αγωνιστικό διευθυντή, κι αυτό είναι ένα στοιχείο που αποτυπώνει με σαφήνεια την πίεση για επιστροφή στις επιτυχίες, με τη Σκουντερία να μην παίρνει ούτε μία νίκη φέτος, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 1993. 
«Η Ferrari ήταν πολύ απογοητευτική, κάπου χανόταν» σχολίασε ο Έκλστοουν και πρόσθεσε: «Ο Φερνάντο (Αλόνσο) έγινε κάπως σαν τον Σεμπάστιαν στην εξέλιξη της σεζόν, επομένως είμαι λίγο απογοητευμένος κι από αυτόν επίσης».
Ο Αλόνσο αποχώρησε από τη Ferrari ανοίγοντας το δρόμο για την έλευση του Σεμπάστιαν Φέτελ, και πλέον αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό της McLaren, η οποία δεν έχει πανηγυρίσει νίκη μετά το 2012.
Από τα σχόλια του Έκλστοουν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η φετινή νικήτρια του παγκόσμιου τίτλου, Mercedes και οι οδηγοί της.
Όπως τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος, το άθλημα ήταν τυχερό που η νικήτρια ομάδα επέτρεψε στον παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον και το συνάδελφό του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, να διεκδικήσουν τον τίτλο εντός πίστας.  
«Είναι καλό που η Mercedes τούς επέτρεψε να το κάνουν. Αν δεν το έκανε τότε θα είχαμε ένα πραγματικά άθλιο πρωτάθλημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο «ισχυρός άνδρας» της Φόρμουλα Ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια