FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

«Rookie της χρονιάς» o ρώσος πιλότος της Formula 1 Ντάνιιλ Κβιάτ!

Ο ρώσος πιλότος της Formula 1 Ντάνιιλ Κβιάτ ανακηρύχθηκε «Rookie της χρονιάς» για το 2014 από το βρετανικό περιοδικό AutosportΟ 20χρονος οδηγός F1 για την ιταλική ομάδα Toro Rosso, συγκέντρωσε 8 πόντους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε 19 αγώνες της Formula 1 μέσα στη χρονιά που πέρασε. Την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί με τα χρώματα της αυστριακής ομάδας Red Bull.
«Ήταν μια καταπληκτική χρονιά και πέρασε τόσο γρήγορα! Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μερικούς σπουδαίους ανθρώπους στην ομάδα της Toro Rosso. Ο πρώτος μου αγώνας ήταν σπέσιαλ!» είπε ο Κβιάτ, κατά την απονομή του βραβείου του σε εορταστικό γκαλά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), στη Ντόχα. Ο νεαρός ρώσος πιλότος κέρδισε και το αντίστοιχο βραβείο της FIA.
Βραβείο και στο ρωσικό Grand Prix στο Σότσι
Εξάλλου η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακήρυξε το ρωσικό Grand Prix στο Σότσι ως τον καλύτερο αγώνα της Formula 1 για το 2014.
Το βραβείο για τον Οδηγό της Χρονιάς απονεμήθηκε στον 29χρονο βρετανό πρωταθλητή της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν και ο νικητής στο Grand Prix του Σότσι, με την ομάδα τηςMercedes AMG

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια