FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στη Βαλένθια για δοκιμές ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής


Στη Βαλένθια της Ισπανίας βρίσκεται από την Τρίτη (16/12) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής προκειμένου το διήμερο 18-19 Δεκεμβρίου να περάσει από  το δεύτερο δοκιμαστικό του με την Team West – Tec, ομάδα που μετέχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Formula 3, δηλαδή ένα βήμα κάτω από το GP3 Series.
Πρόκειται για το δεύτερο δοκιμαστικό του Τζιωρτζή με την Team West – Tec καθώς είχε βρεθεί σε ένα μονοθέσιο της στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, στην πίστα του Silverstone. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά με τον διευθυντή της ομάδας να προσκαλεί άμεσα τον Βλαδίμηρο στη Βαλένθια.
Δίχως αμφιβολία στόχος του Τζιωρτζή είναι να πάρει μία θέση στο grid του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015 το οποίο θα περάσει από τις πίστες Nurburgring, Red Bull Ring, Jerez, Hungaroring, Silverstone, Spa, Monza και Βαρκελώνης – σχεδόν όλες χρησιμοποιούνται σε αγώνες Formula 1. 
Μαθητής της τρίτης τάξης του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, γεννημένος τον Απρίλιο του 1997 ο 17χρονος Τζιωρτζής θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Κύπρου για διεθνή καριέρα στο μηχανοκίνητο σπορ. Καθημερινά περνάει  πολλές ώρες στο γυμναστήριο, σε προπονήσεις στα κάρτινγκ και στο… PlayStation, που μοιάζει κάτι σαν εξομοιωτής για τον Βλαδίμηρο, καθώς οδηγεί με ειδικό τιμόνι και πετάλια.
Είναι η δεύτερη φορά που ο 17χρονος πιλότος οδηγεί στη Βαλένθια, αφού πριν από ακριβώς δύο χρόνια είχε βρεθεί στην πίστα Ricardo Tormo, στο κόκπιτ μίας Formula Renault 2.0. Γιος μηχανικού και πρώην ραλίστα, ο Τζιωρτζής μπήκε στην πίστα των καρτ από επτά χρόνων, μόλις στα οκτώ του κέρδισε το πρώτο Παγκύπριο Πρωτάθλημα και έτρεξε πρώτη φορά εκτός συνόρων (στη Θεσσαλονίκη).
Πέραν των τεστ στο  Silverstone, φέτος είχε ένα ακόμα δοκιμαστικό στην Formula Renault 2.0 αλλά και δύο αγώνες στην Formula Russia, η οποία επίσης αποτελεί σημαντικό σκαλοπάτι στο δρόμο ενός πιλότου προς την Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια