FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πίστα Formula 1 στην Ελλάδα το 2017

Η Dielpis Formula 1, η ομάδα ανθρώπων που εργάζεται για να φέρει τη Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση και ανακοίονωσε τα μέλη της εκτελεστικής επιστροπής. Η συγκεριμένη, που έχει επικεφαλής τον Χρήστο Κύρτσο, θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου, θα συμβάλλει στο κόστος υλοποίησης και θα αναζητήσει ιδιωτικούς φορείς που θα συνεισφέρουν για την ολοκλήρωση του έργου.
"Στόχος μας είναι το 2017 να έχουμε αγώνα Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα",υποστήριξε ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο εφοπλιστήςΑνδρέας Ποταμιάνος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο Βασίλης Αποστολόπουλος του Ομίλου "Ιατρικό Κέντρο" και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Το κόστος υλοποίησης ανέρχεται σε 800.000.000 ευρώ, ποσό αναμένεται να καλυφθεί από ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ το συμβόλαιο για τη διεξαγωγή αγώνα Φόρμουλα 1 ανέρχεται σε τουλάχιστον 45.000.000 ευρώ. Πάντως, στην περίπτωση της Ελλάδας το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να είναι μικρότερα, σύμφωνα με τον εμπνευστή πολιτικό μηχανικό Θανάση Παπαθεοδώρου.

Με δεδομένη την εξασφάλιση της υποστήριξης του ΠρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά και τη σχετική άδεια της τοπικής κοινωνίας, έγινε γνωστό πως για τα έργα κατασκευής θα δουλέψουν 8.500 άνθρωποι για τρία χρόνια. Θα υπάρξουν 4.650 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ θα ανοίξουν 2.500 εποχιακές θέσεις εργασίας για 1.5 μήνα την εποχή των αγώνων. Εκτός από τη Φόρμουλα 1, η Ελλάδα θα διεκδικήσει και δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος.Όσο για την απόσβεση των κεφαλαίων που θα χρησιμοποιηθούν, αυτή θα γίνει μέσα σε μια περίοδο εννέα χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια