FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

GP Μαλαισίας 2014: Το "άστρο" της Mercedes AMG Petronas

Formula 1 - GP Μαλαισίας 2014: Το "άστρο" της Mercedes AMG Petronas έλαμψε ξανά
Ξεκινώντας από την πρώτη θέση ο L. Hamilton δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν. Ο δεύτερος N. Rosberg αν και αντιμετώπισε προβλήματα με τη φθορά των πίσω ελαστικών κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον S. Vettel, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Mercedes AMG Petronas  

16 φωτογραφίες

Μία μάλλον εύκολη νίκη –την πρώτη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα- κατέκτησε ο L. Hamilton, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στο GP Μαλαισίας.

Ξεκινώντας από την πρώτη θέση της σειράς εκκίνησης, ο Βρετανός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς ο ομόσταυλός του N. Rosberg κατάφερε πολύ γρήγορα να βρεθεί πίσω του και να αποτελέσει ασπίδα προστασίας από τη σαφώς βελτιωμένη Red Bull RB10 του S. Vettel.
Οι λιγοστές ψιχάλες που έπεσαν στην πίστα του Sepang δεν στάθηκαν ικανές να αλλάξουν τη ροή του αγώνα και οι L. Hamilton, Ν. Rosberg και S. Vettel ήταν αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.
Στην τέταρτη θέση, σχεδόν 36 δευτερόλεπτα πίσω από τον L. Hamilton, τερμάτισε ο F. Alonso έχοντας νωρίτερα καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του N. Hulkenberg, ο οποίος οδήγησε το μονοθέσιο της Force India-Mercedes στην πέμπτη θέση.
Ο J. Button με την McLaren-Mercedes αρκέστηκε στην έκτη θέση, με τους δύο οδηγούς της Williams-Mercedes, F. Massa και V. Bottas να τερματίζουν πίσω του, στην έβδομη και την όγδοη θέση, αντιστοίχως.
Ο K. Magnussen και ο D. Kvyat συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον K. Raikkonen να μένει για δεύτερο συνεχή αγώνα μακριά από τους βαθμούς, τερματίζοντας δωδέκατος, μετά από κλατάρισμα ελαστικού που προκάλεσε η σύγκρουσή του με τον K. Magnussen στο ξεκίνημα του αγώνα.
Στη βαθμολογική κατάταξη των οδηγών, ο N. Rosberg βρίσκεται στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς, έχοντας πίσω του τον L. Hamilton με 25 βαθμούς και τον F. Alonso με 23 βαθμούς.

Το 1-2 της Mercedes AMG Petronas στη Μαλαισία -το πρώτο μετά το 1955- έφερε τη γερμανική ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών με 68 βαθμούς. Δεύτερη υποχώρησε η McLaren-Mercedes με 43 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε την Ferrari με 30 βαθμούς.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ταξιδεύει το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν και ειδικότερα στην πίστα του Σακχίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια