FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

DTM: Στην πίστα της Red Bull στην Αυστρία

Δύο εβδομάδες μετά τη μάχη της Μόσχας, το DTM συνεχίζεται αυτή την Κυριακή επί Αυστριακού αυτή τη φορά εδάφους και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό Red Bull Ring. 
Πρόκειται για την ίδια πίστα που πρόσφατα είχε φιλοξενήσει αγώνα της F1.
Αλλωστε, οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων του DTM είναι γνωστό πως είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτές των μονοθεσίων της Formula 1, με εξαίρεση τον ήχο που είναι καλύτερος από ότι στην F1.
 Kαλύτερες και σαφώς πιο εντυπωσιακές είναι και οι μάχες ανάμεσα στους οδηγούς των Audi, BMW και Mercedes που πολλές φορές διαρκούν από την πρώτη στροφή ως την καρό σημαία, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.
 Η BMW πανηγύρισε νίκη στην Κόκκινη Πλατεία με τον Βέλγο Maxime Martin, που ήταν η τρίτη για φέτος με τον Bruno Spengler να κάνει το «1-2» για τη βαυαρική εταιρία. Στην τρίτη θέση της Μόσχας τερμάτισε ο Mattias Ekstrom με Audi RS5 DTM, o οποίος στον αγώνα της Κυριακής θα νοιώθει σαν στο σπίτι του, αφού έχει χορηγό τη Red Bull. 
Mε την Audi να μην έχει ακόμη πανηγυρίσει νίκη, αλλά να προηγείται στη βαθμολογία των κατασκευαστών (στους οδηγούς προηγείται ο Wittmann με BMW), εκείνη που διψά για μαι νίκη στην Αυστρία που θα την φέρει πιο κοντά στην κορυφή είναι η Mercedes.Τα αυτοκίνητα από τη Στουτγκάρδη έχουν σημειώσει δύο νίκες φέτος, μια με τον Christian Vietoris και μια Robert Wickens, αμφότερες σε συνθήκες δύσκολες με νερό στην πίστα. Αυτός είναι και άλλος ένας λόγος που ελπίζουν για την Αυστρία, αφού στο Red Bull Ring οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες με την πιθανότητα βροχής να καραδοκεί. 
Ματαιώνεται η Κίνα
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση του DTM, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να γίνει φέτος στην Κίνα, στο Guangzhou. Τη θέση του θα πάρει την ίδια ημερομηνία (28/9/2014) η πίστα του Zandvoort στην Ολλανδία.
Κι΄αυτό γιατί οι Κινέζοι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές για διοργάνωση ενός αγώνα μέσα στην πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια