FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ FERRARI

Θέμα ημερών είναι η αποχώρηση του Λούκα ντι Μοντετζέμολο με προορισμό την Alitalia σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα0 σχόλιαΑυτό κι αν είναι τέλος εποχής... Αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες κάνουν λόγο για αποχώρηση του προέδρου Λούκα ντι Μοντετζέμολο από τη Ferrari τις επόμενες μέρες.Η ιστοσελίδα affaritaliani.it έγραψε πως ο 66χρονος επιχειρηματίας θα αναλάβει την ηγεσία τoυ ιταλικού αερομεταφορέα Alitalia μετά την εξαγορά ποσοστού 49% από την Etihad Airways, την κρατική αεροπορική εταιρεία του Άμπου Ντάμπι.
Ο Μοντετζέμολο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας. Στην προεδρική καρέκλα της Ferrari κάθεται από το 1991, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στον ιταλικό κολοσσό το 1973 ως βοηθός του Έντσο Φεράρι στη Scuderia και μάνατζερ της ομάδας το 1974.
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα η θέση του στη Ferrari ήταν επισφαλής μετά από επιθυμία της οικογένειας Ανιέλι να ασχοληθεί με τη Φόρμουλα 1.
Μετά τους πρώτους αγώνες της σεζόν παραιτήθηκε από τη Ferrari ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, Στέφανο Ντομενικάλι τον οποίο ο Μοντετζέμολο αντικατέστησε με έναν άνθρωπο από τον κόσμο των πωλήσεων, τον Μάρκο Ματιάτσι.
Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η λύση της συνεργασίας με τον Λούκα  Μαρμορίνι, επικεφαλής του τμήματος κινητήρων και ηλεκτρονικών.Βέβαια η αντικατάσταση του προέδρου δεν συγκρίνεται με τις παραπάνω κινήσεις. Επικρατέστερος να αναλάβει είναι ο 38χρονος πρόεδρος της FIAT, Τζον Έκλαν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια